Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σύζυγος Καραϊβάζ: Σίγουρα κάποιος από το οργανωμένο έγκλημα ενοχλήθηκε από όσα έγραφε

Σύζυγος Καραϊβάζ: Σίγουρα κάποιος από το οργανωμένο έγκλημα ενοχλήθηκε από όσα έγραφε

Η Στάθα Καραϊβάζ εμφανίστηκε βέβαιη πως κίνητρο του εγκλήματος για τη δολοφονία του συζύγου της ήταν τα ρεπορτάζ του

Στο κίνητρο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ , που ήταν τα ρεπορτάζ του, αλλά και στην τιμωρία των εκείνων που τον σκότωσαν αναφέρθηκαν στις καταθέσεις τους οι συγγενείς του θύματος οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στο βήμα του μάρτυρα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ενώπιον του οποίου ξεκίνησε η αποδεικτική διαδικασία.

Η Στάθα Καραϊβάζ εμφανίστηκε βέβαιη πως κίνητρο του εγκλήματος για τη δολοφονία του συζύγου της ήταν τα ρεπορτάζ του. «Σίγουρα κάποιος που ενοχλήθηκε από όσα έγραφε, κάποιος από το οργανωμένο έγκλημα. Αυτός που ήθελε να του κλείσει το στόμα, ο Καραϊβάζ είναι νεκρός λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας» είπε απευθυνόμενη στους δικαστές και τους ενόρκους .

Η χήρα του δημοσιογράφου τόνισε ότι ο σύζυγός της δεν είχε εμπλοκές με τίποτα ύποπτο, η καθημερινότητά του ήταν πολύ περιορισμένη, μοιραζόταν μεταξύ σπιτιού και εργασίας και δεν θα έκανε τίποτα που να έθετε σε κίνδυνο τον μονάκριβο γιο τους.

Η μάρτυρας λύγισε όταν έφτασε στο κρίσιμο σημείο να περιγράψει τις δραματικές στιγμές που αντίκρισε τον Γιώργο Καραϊβάζ νεκρό, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να της λέει πως δεν χρειάζεται να εισέλθει σε λεπτομέρειες, καθώς υπάρχουν άλλοι μάρτυρες που θα καταθέσουν για τη δολοφονία.

Η μητέρα του δημοσιογράφου, Παναγιώτα Καραϊβάζ στη σύντομη κατάθεσή της, ανέφερε: «Μου έλεγε πάντα ότι είναι καλά. Την προηγούμενη ημέρα μιλήσαμε και ήταν καλά. Το μόνο που θέλω είναι να τιμωρηθούν οι ένοχοι και οι εντολείς. Να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Ο Γιώργος ήταν πάντα με ένα βιβλίο στο χέρι, βοηθούσε στις δουλειές. Ήταν ένα καλό παιδί…» Την τιμωρία των υπευθύνων ζήτησε και η αδερφή του θύματος Ανατολή Καραιβάζ.

«Ο σωματότυπος του εκτελεστή μοιάζει με αυτόν του ενός κατηγορουμένου. Δεν λέω ότι ήταν αυτός, αλλά ότι μοιάζει, φαινόταν γυμνασμένος», κατέθεσε στο δικαστήριο ένας από τους αστυνομικούς που μετείχαν στις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας. Χαρακτήρισε έμπειρους τους εκτελεστές, λέγοντας: «Φάνηκε ότι δεν πήγαν να απειλήσουν, ήξεραν τι έκαναν».

Αναφορικά με τον δεύτερο κατηγορούμενο σημείωσε ότι «δεν ταιριάζει σωματοτυπικά με τον οδηγό».

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας ο 41χρονος κατηγορούμενος , ο οποίος φέρεται να είναι αυτός που πάτησε τη σκανδάλη, ζήτησε το λόγο και είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «θα ήθελα όλοι όσοι είναι στην αίθουσα να δουν τις φωτό με τους δολοφόνους και να δουν κι εμάς. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στη συνέχεια».

«Η άποψη της υποστήριξης της κατηγορίας είναι ότι η δολοφονία προσχεδιάστηκε λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας», σημείωσαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένεια του θύματος και ζήτησαν από το δικαστήριο να ερευνήσει αυτεπαγγέλτως τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι έχουν εντοπιστεί χρήματα σε λογαριασμούς των κατηγορουμένων που δεν δικαιολογούνται.

Επιπλέον, ζήτησαν να υπάρχει αστυνομικός έλεγχος κατά την είσοδο του κοινού στο ακροατήριο.

Με τα αιτήματα συντάχθηκε η πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Sports in

Ουρμπόνας: «Άνθρωποι του NBA θεωρούν ότι ο Φουρνιέ θα πάει στον Ολυμπιακό»

Ο Γάλλος σούπερ σταρ βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024