Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 37χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Απέδωσε την εμπλοκή του στο επάγγελμά του ως μηχανικός σε ζητήματα ασφαλείας Διαδικτύου αλλά δεν έπεισε την έδρα

Ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη, ενώ διαπιστώθηκε να κατέχει στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή ένα αρχείο με δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου που απεικόνιζαν ανηλίκους κάτω των 15 ετών.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία έτσι όπως του αποδόθηκε στην κακουργηματική της μορφή. Κατά πληροφορίες της ΕΡΤ, ανέφερε ότι απέκτησε το συγκεκριμένο υλικό στο λεγόμενο σκοτεινό διαδίκτυο (dark web), όπου πραγματοποιούσε αναζητήσεις λόγω της ενασχόλησής του ως μηχανικός με ζητήματα ασφαλείας του Κυβερνοχώρου.

Φέρεται δε, να απέδωσε στην «περιέργειά του» το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αρχείο περιήλθε στην κατοχή του, ενώ «αμέλησε», όπως είπε, να το διαγράψει.

Δεν έπεισε όμως με τους ισχυρισμούς του εισαγγελέα και ανακρίτρια που ομόφωνα τού έδειξαν τον «δρόμο» προς τη φυλακή.

Η σύλληψη

Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνελήφθη ένας 37χρονος στη Θεσσαλονίκη. Ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη, ενώ διαπιστώθηκε να κατέχει αρχεία με πορνογραφικό υλικό, στο οποίο απεικονίζονται ανήλικοι.

Εις βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην αρμόδια ανακρίτρια, από την οποία πήρε προθεσμία και παραμένει κρατούμενος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ