Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κρυπτονομίσματα:  Οι κλοπές υπερδιπλασιάστηκαν στα 1,4 δισ. δολάρια το 2023

Κρυπτονομίσματα: Οι κλοπές υπερδιπλασιάστηκαν στα 1,4 δισ. δολάρια το 2023

Το πρώτο εξάμηνο του 2024 είδες τις κλοπές σε κρυπτονομίσματα να υπερδιπλασιάζονται σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα

Υπερδιπλασιάστηκε το ποσό σε κρυπτονομίσματα που έχει κλαπεί μετά από επίθεση χάκερ για το πρώτο εξάμηνο του 2024 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κυρίως λόγω ενός μικρού αριθμού μεγάλων επιθέσεων και της αύξησης των τιμών των κρυπτονομισμάτων, αναφέρει σε έρευνά της η TRM Labs.

Οι χάκερς είχαν κλέψει κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 1,38 δισ. δολαρίων μέχρι τις 24 Ιουνίου 2024, σε σύγκριση με 657 εκατ. δολάρια την ίδια περίοδο το 2023, ανέφερε η TRM Labs σε έκθεσή της, σύμφωνα με το Reuters. Η μέση κλοπή ήταν μιάμιση φορά μεγαλύτερη από την προηγούμενη χρονιά, ανέφερε η έκθεση.

«Ενώ δεν έχουμε δει θεμελιώδεις αλλαγές στην ασφάλεια του οικοσυστήματος των κρυπτονομισμάτων, έχουμε δει σημαντική αύξηση της αξίας των tokens, από το Bitcoin έως το ETH και το Solana, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι», δήλωσε ο Άρι Ρέντμπορντ, παγκόσμιος επικεφαλής πολιτικής της TRM Labs.

Αυτό σημαίνει ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν περισσότερα κίνητρα να επιτεθούν σε εταιρείες κρυπτονοσμισμάτων και μπορούν να κλέψουν περισσότερα όταν το κάνουν, δήλωσε ο Ρέντμπορντ.

Κρυπτονομίσματα: Οι αυξημένες τιμές τα κάνει θελκτικό στόχο για χάκερς

Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων έχουν γενικά ανακάμψει από τα χαμηλά επίπεδα που είχαν σημειωθεί στα τέλη του 2022, μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ. Το Bitcoin έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 73.803,25 δολαρίων, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Μεταξύ των μεγαλύτερων απωλειών mέχρι στιγμής φέτος ήταν η κλοπή bitcoin αξίας περίπου 308 εκατ. δολαρίων από το ιαπωνικό ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης DMM Bitcoin. Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων αποτελούν συχνό στόχο χάκερ και κυβερνοεπιθέσεων, αν και απώλειες τέτοιας κλίμακας είναι σπάνιες.

Οι κλεμμένοι όγκοι κρυπτονομισμάτων το 2022 ήταν περίπου 900 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε o Ρέντμπορντ, εν μέρει λόγω των περισσότερων από 600 εκατομμυρίων δολαρίων που εκλάπησαν από ένα δίκτυο blockchain που συνδέεται με το διαδικτυακό παιχνίδι Axie Infinity. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συνδέσει βορειοκορεάτες χάκερ με την εν λόγω κλοπή.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα ότι χρησιμοποιεί επιθέσεις στον κυβερνοχώρο για να χρηματοδοτήσει τα πυρηνικά και πυραυλικά της προγράμματα. Η Βόρεια Κορέα έχει προηγουμένως αρνηθεί τους ισχυρισμούς για επιθέσεις χάκερ και άλλες κυβερνοεπιθέσεις.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Η UEFA έδωσε το «οκ» σε Μάντσεστερ Σίτι και Γιουνάιτεντ

«Πράσινο φως» της UEFA σε Χιρόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νις για συμμετοχή σε Champions και Europa League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024