Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Διακοπές το καλοκαίρι χωρίς καύσωνες; Αυτά τα μέρη της Ευρώπης σε περιμένουν

Διακοπές το καλοκαίρι χωρίς καύσωνες; Αυτά τα μέρη της Ευρώπης σε περιμένουν

Αυτά είναι τα επτά πιο δροσερά ευρωπαϊκά μέρη τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε (και) το καλοκαίρι

Σας αποτρέπει η υπερβολική ζέστη από το να απολαύσετε τις διακοπές σας; Έχετε σκεφτεί επομένως μήπως επιλέγατε να επισκεφτείτε πιο κρύα μέρη στην Ευρώπη;

Οι καύσωνες που σημειώνονται στην Ευρώπη έχουν ανησυχήσει τους ειδικούς οι οποίοι προειδοποιούν τους πολίτες να προφυλαχθούν από τις ακραίες θερμοκρασίες, κάτι που έχει οδηγήσει αρκετούς να ακυρώσουν τις διακοπές τους.

Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Τουρκία και η Ιταλία έχουν ήδη πληγεί από καύσωνες και οι τουρίστες αρχίζουν να επιλέγουν πιο δροσερούς εναλλακτικούς προορισμούς, αντί για τους αφόρητα ζεστούς, σύμφωνα με το Euronews.

Μια νέα έρευνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (ETC) που κοινοποιήθηκε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian αποκαλύπτει ότι το 76 τοις εκατό των Ευρωπαίων ταξιδιωτών προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους στην κλιματική κρίση.

Ακολουθούν επτά προορισμοί στην Ευρώπη, όλοι με θερμοκρασίες κάτω από τους 20 βαθμούς.

Άμστερνταμ, Ολλανδία, για μια χαλαρή απόδραση

Πάντα χαλαρή, η πρωτεύουσα της Ολλανδίας κατάφερε να διατηρήσει τα ήπια καλοκαίρια της. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περιπλανηθείτε κατά μήκος των καναλιών δίπλα σε σειρές από πολύχρωμα κτίρια χωρίς να ιδρώσετε.

Όταν συννεφιάσει, έχετε την τέλεια δικαιολογία για να χαθείτε στο Μουσείο Βαν Γκογκ ή στο λαμπρό Βασιλικό Παλάτι του 17ου αιώνα.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Berchtesgaden, Γερμανία, για μια βουτιά δροσιάς

Το «σπίτι» της Funtensee, μιας γραφικής λίμνης σε μια περιοχή γνωστή για τις ρεκόρ χαμηλές θερμοκρασίες, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να δροσιστείτε από την αλπική πόλη Berchtesgaden της Βαυαρίας .

Αφήστε πίσω τους νυχτερινούς ιδρώτες καθώς τυλίγεστε από την ψύχρα των 8°C και ξυπνάτε με μια γρήγορη βουτιά στην καταβόθρα που περιβάλλεται από καταπράσινα βουνά.

Berchtesgaden, Γερμανία

Chamonix-Mont-Blanc, Γαλλία

Το ψηλότερο βουνό στις Άλπεις μπορεί να αναρριχηθεί σε περίπου τρεις ημέρες, αν και οι λιγότερο ατρόμητοι μπορούν να ανέβουν στον εναέριο ανελκυστήρα – που σας μεταφέρει από την πόλη Chamonix μέχρι το Aiguille du Midi, μια κορυφή 3842 μέτρων στον ορεινό όγκο του Mont Blanc – για να απολαύσετε πιο δροσερά κλίματα.

Chamonix-Mont-Blanc, Γαλλία

Κοπεγχάγη, Δανία, για τον hygge τρόπο ζωής

Αφήστε τον απαλό ήλιο να σας ξεπλύνει καθώς γλιστράτε στα κανάλια της Κοπεγχάγης και, στη συνέχεια, ξεδιψάστε σε ένα μπαρ για μπίρες.

Κατευθυνθείτε προς το Designmuseum Danmark για λίγη έμπνευση ή περιπλανηθείτε στα βήματα των βασιλιάδων του 17ου αιώνα στο Κάστρο Rosenborg.

Σας λείπει η ζέστη στιγμιαία; Απολαύστε μια βουτιά σε ένα πλωτό υδρομασάζ. Με θερμοκρασίες στους 20 βαθμούς, η πρωτεύουσα της Δανίας προσφέρει την τέλεια απόδραση από τις δύσκολες μέρες.

Κοπεγχάγη, Δανία

Εδιμβούργο, γιατί «το ζεστό τους είναι το κρύο σου»

Οι παραμυθένιοι κώνοι και ένας λαβύρινθος από λιθόστρωτα δρομάκια είναι μόνο μέρος της γοητείας της πρωτεύουσας της Σκωτίας. Μην ανησυχείτε όταν οι ντόπιοι φορούν το κοντό σορτς και το γιλέκο τους – με τις μέσες θερμοκρασίες του χειμώνα να πέφτουν έως και 1°C, οι θερμοκρασίες 15-17°C είναι κάτι θετικό. Ανεβείτε στην επιβλητική κορυφή Arthur’s Seat για εκπληκτική, ανεμοδαρμένη θέα στην πόλη.

Εδιμβούργο, Σκωτία

Λίβερπουλ, Ηνωμένο Βασίλειο, για βρετανικά ντους

Με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω από την υψηλή εφηβεία και τα αναζωογονητικά βρετανικά ντους να είναι σχεδόν καθημερινή υπόθεση, το Λίβερπουλ είναι προετοιμασμένο για μια δροσερή απόδραση. Είναι επίσης διάσημο για τον πολιτισμό του.

Περάστε μια μέρα τραβώντας φωτογραφίες στο Penny Lane και περιπλανηθείτε στο καθηλωτικό μουσείο Beatles Story, πηγαίνετε στο νερό με το Mersey Ferry και θαυμάστε τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Λίβερπουλ κάτω από την ομπρέλα σας.

Λίβερπουλ, Ηνωμένο Βασίλειο

Όσλο, Νορβηγία, για το αεράκι των φιόρδ

Αναμένετε θερμοκρασίες στα μέσα της εφηβείας έως τις αρχές της δεκαετίας του 20 στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας.

Αξιοποιήστε στο έπακρο την ανάπαυσή σας από τη ζέστη καθώς κολυμπάτε και κάνετε πικνίκ ανάμεσα σε δάση, παραλίες και ερείπια μοναστηριών κατά μήκος του φιόρδ του Όσλο.

Εάν το αεράκι γίνει τσουχτερό, αναζητήστε καταφύγιο σε μια αστική σάουνα, στην Όπερα του Όσλο ή στο Μουσείο Πλοίων των Βίκινγκς.

Όσλο, Νορβηγία

Sports in

Ουρμπόνας: «Άνθρωποι του NBA θεωρούν ότι ο Φουρνιέ θα πάει στον Ολυμπιακό»

Ο Γάλλος σούπερ σταρ βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024