Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Είχε η Ζήνα ερωτικό δεσμό με την Γαβριέλα;

Είχε η Ζήνα ερωτικό δεσμό με την Γαβριέλα;

Δυο συντελεστές της σειράς «Ζήνα» απαντούν στο αιώνιο ερώτημα.

H σειρά «Ζήνα: Η Πριγκίπισσα του Πολέμου» παρουσίασε άθελα της, μια αναδυόμενη ερωτική σχέση μεταξύ της Ζήνας και της Γαβριέλας, – όμως το ειδύλλιο μεταξύ των δύο πρωταγωνιστριών δεν επρόκειτο να υπογραμμιστεί λόγω της πολιτικής του δικτύου.

Άλλωστε τη δεκαετία του ’90, η LGBTQ+ εκπροσώπηση ήταν σπάνια στην τηλεόραση. Αυτή η συνθήκη ωστόσο δεν εμπόδισε τους τηλεθεατές από το να πστεύουν ακράδαντα ότι οι δυο γυναίκες δεν ήταν απλώς φίλες.

Οι περισσότεροι από τους θεούς αντικατόπτριζαν τη μικροπρέπεια της ανθρωπότητας, με όλους τους εγωισμούς και τις επιθυμίες τους

Δυο δεκαετίες αργότερα, η Ζήνα και η Γαβριέλα έχουν μείνει στην συνείδηση των θαυμαστών ως ένα λατρεμένο ζευγάρι, αν και παρασκηνιακές αποφάσεις εμπόδισαν τη σειρά να αναδείξει την ερωτική -και όχι τόσο πλατωνική- πτυχή της σχέσης τους.

Η εφημερίδα Guardian δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο με τίτλο: «Μου επιτέθηκε ένα καταραμένο κουνέλι: Πώς φτιάξαμε την «Ζήνα: Η Πριγκίπισσα του Πολέμου», στο οποίο δυο συντελεστές της σειράς, ο  Στίβεν Λ. Σίαρς και η Ρενέ Ο’Κόνορ μιλούν στον δημοσιογράφο Chris Broughton για το άγνωστο background του τηλεοπτικού διαμαντιού και μεταξύ άλλων απαντούν και στο ερώτημα πολλών: Είχε η Ζήνα ερωτικό δεσμό με την Γαβριέλα;».

 Στίβεν Λ. Σίαρς, σεναριογράφος και συν-παραγωγός

Βρισκόμουν σε μια συνάντηση με ένα στέλεχος της Renaissance Pictures όταν μου ανέφερε μια σειρά που επρόκειτο να κάνουν: «Μια μοντέρνα, ανανεωμένη εκδοχή του Ηρακλή». Η Ζήνα ήταν ένα από τα πρόσωπα της σειράς, που ζωντάνευε με συναρπαστικό τρόπο η Λούσι Λόουλες. Όταν ο «Ηρακλής» έγινε μεγάλη επιτυχία, αποφάσισαν να της κάνουν δική της σειρά. Τότε ήταν που μπήκα στο παιχνίδι.

Κράτησα τα όπλα που χρησιμοποιούσε η Γαβριέλα και έχω ακόμα μερικά κουτιά με κοστούμια. Η κόρη μου είναι τώρα 18 ετών και ξέρω ότι στο τέλος θα τα φορέσει σε κάποιο ραντεβού ή κάτι τέτοιο

Βασιστήκαμε στην προϊστορία της Ζήνα, αναπτύξαμε έναν χαρακτήρα που έχει μετατραπεί σε μια φοβερή πολεμίστρια εξαιτίας πραγμάτων που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας και της πρώιμης ενηλικίωσής της, αλλά κατά βάθος είναι ένας καλός άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει τους άλλους. Το σκεπτικό ήταν ότι βρισκόταν στο δρόμο της εξιλέωσης, αλλά η δική μου πεποίθηση ήταν ότι ένιωθε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να εξιλεωθεί για τους χιλιάδες ανθρώπους που είχε σκοτώσει.

Η Γαβριέλα, στο μεταξύ, είναι μια απλή χωριατοπούλα που της δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο της περιπέτειας. Από τότε που κατέγραψε τις εμπειρίες του διδύμου σε πάπυρους, οι θαυμαστές άρχισαν να την αποκαλούν μάχιμη βάρδο. Από την αρχή, όμως, αρνηθήκαμε να την κάνουμε απλώς βοηθό. Προσέφερε μια υπέροχη αθώα διάσταση στον πιο σκοτεινό, πιο βάρβαρο χαρακτήρα της Ζήνα. Τελικά, έγινε η σωτήρας της Ζήνας.

Ο συνδημιουργός της σειράς Ρόμπερτ Τάπερ μας παρουσίαζε τρελές ιδέες και μας άφηνε να τις υλοποιήσουμε. Δεν μπορώ να σκεφτώ μια κανονική σειρά που να έκανε ένα μουσικό επεισόδιο με πρωτότυπα τραγούδια πριν κάνουμε το The Bitter Suite. Μια φορά, ο Ρομπ ήθελε να αλλάξω τη λέξη «καμουφλάζ». Είπε: «Είναι μια γαλλική λέξη και αυτή δεν είναι μια γαλλική εκπομπή». Του είπα: «Έχεις πρόβλημα με μια γαλλική λέξη σε μια σειρά που διαδραματίζεται στην αρχαία Ελλάδα με πρωταγωνίστρια μια ηθοποιό από τη Νέα Ζηλανδία που χρησιμοποιεί αμερικανική προφορά;».

Φωτογραφία: YouTube

Αργότερα, επεκτείναμε αρκετά το σύμπαν μας. Σε ένα επεισόδιο, κλώνοι των ηρώων μας αλληλεπιδρούσαν με θαυμαστές της Ζήνα στο σήμερα. Ένα άλλο, που διαδραματιζόταν σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, παρουσίαζε τη Ζήνα να κυβερνά τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία με τον Ιούλιο Καίσαρα που υποδύεται ο Καρλ Ούρμπαν μετά το γάμο τους.

Η Ζήνα προσέφερε την ευκαιρία να περάσουμε από το δράμα τη μία εβδομάδα στη σάτιρα την επόμενη και, το πιο σημαντικό, είχε ένα καστ και ένα συνεργείο που μπορούσαν να το φέρουν [την αποστολή] εις πέρας.

Οι άνθρωποι αποκαλούσαν τη Ζήνα μια σειρά με σπαθιά και μαγεία, παρόλο που το σύμπαν μας είχε σπαθιά αλλά όχι μαγεία. Υπήρχαν μυθολογικά πλάσματα και οντότητες με δυνάμεις, αλλά αυτές οι δυνάμεις ήταν περιορισμένες. Οι περισσότεροι από τους θεούς αντικατόπτριζαν τη μικροπρέπεια της ανθρωπότητας, με όλους τους εγωισμούς και τις επιθυμίες τους.

Τότε, το στούντιο ήταν πολύ διστακτικό στο να αφήσει να εννοηθεί ότι η Ζήνα και η Γαβριέλλα είχαν ερωτική σχέση. Είχαν αντιρρήσεις ακόμη και για μια στιγμή στην ακολουθία των τίτλων όπου η Ζήνα φαίνεται να περπατάει σαγηνευτικά προς τον πολέμαρχο Ντράκο, επειδή είχε πυροβοληθεί από πίσω και είχε μακριά μαλλιά, οπότε θα μπορούσε να τον περάσει κανείς για γυναίκα. Αλλά καθώς περνούσε ο καιρός, αποφάσισαν να κάνουν τα στραβά μάτια και να μας αφήσουν να συνεχίσουμε. Κάποιος με ρώτησε κάποτε αν η Ζήνα και η Γαβριέλλα έκαναν ποτέ σεξ. Είπα: «Δεν είναι δική μου δουλειά[να το απαντήσω αυτό]. Αναλαμβάνουν από κοινού τα κοινωνικά και οικιακά καθήκοντα, έχουν πολεμήσει η μία για την άλλη και έχουν πεθάνει η μία για την άλλη. Αν ορίζεις τη σχέση τους μόνο με βάση το σεξ, χάνεις πραγματικά όλο το νόημα».

Είχαμε ένα πολύ ποικίλο κοινό, από παιδιά μέχρι φοιτητές και ηλικιωμένους. Ο μπαμπάς μου μια φορά εντόπισε έναν γείτονα, στα 80 του, να κουνάει ένα ραβδί στην αυλή του σαν να πολεμούσε με σπαθί. «Έβλεπα την αγαπημένη μου σειρά, Ζήνα: Η Πριγκίπισσα του Πολέμου », εξήγησε. «Πρέπει να τη δεις – υπάρχει ένας τύπος που τον λένε Σίαρς και δουλεύει πάνω σ’ αυτήν.

Φωτογραφία: YouTube

Ρενέ Ο’Κόνορ, Γαβριέλα

Με την Γαβριέλα [ως ρόλος] επικεντρώθηκα στο πώς να την κάνω να νιώθει δυναμική και όχι απλώς μια δεσποινίδα σε κίνδυνο. Ο χρόνος που είχα περάσει κάνοντας γυμναστική στο σχολείο πιθανώς βοήθησε με κάποιες από τις κινήσεις που έπρεπε να εκτελέσω: χειρολαβές, κωλοτούμπες και ούτω καθεξής. Μου άρεσε να δουλεύω με όπλα και να χορεύω κοντά στους κασκαντέρ. Κατά τη διάρκεια μιας μάχης, η κασκαντέρ σωσίας μου αντικαθιστούσε τον ανταγωνιστή και, καθώς στριφογυρίζαμε, ήρθαμε πολύ κοντά η μία στην άλλη και εκείνη κατέληξε με σπασμένη μύτη.

Ήδη από την πρώτη σεζόν, αρχίσαμε να ακούμε ότι η σχέση της Ζήνα με την Γαβριέλα ήταν κάτι περισσότερο από απλή φιλία. Αργότερα, αυτό το υπονοούμενο άρχισε να αποκτά υπόσταση. Δεν καταλάβαμε πόσο γνωστή γινόταν η σειρά μέχρι που η Λούσι επέστρεψε από μια εκδήλωση στις ΗΠΑ και είπε: «Ω Ρενέ, είναι σαν να είσαι ροκ σταρ!».

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η σειρά δεν είχε αρχίσει να προβάλλεται στη Νέα Ζηλανδία. Έτσι, καθώς γυρίζαμε στον μικρό ιερό χώρο μας στο Όκλαντ, μπορούσαμε ακόμα να κυκλοφορούμε χωρίς να μας ξέρει κανείς.

Φωτογραφία: IMDB

Προσπάθησα να δείξω τη Ζήνα [τηλεοπτική σειρά] στα παιδιά μου όταν ήταν μικρά, αλλά η κόρη μου τρομοκρατήθηκε, βλέποντας τη μητέρα της να δέχεται επανειλημμένα χτυπήματα – ή ακόμα και επίθεση από ένα καταραμένο κουνέλι. Κράτησα τα όπλα που χρησιμοποιούσε η Γαβριέλα και έχω ακόμα μερικά κουτιά με κοστούμια. Η κόρη μου είναι τώρα 18 ετών και ξέρω ότι στο τέλος θα τα φορέσει σε κάποιο ραντεβού ή κάτι τέτοιο.

Μπορώ να ταυτιστώ με τις νεαρές «Γαβριέλες» που συναντώ σε εκδηλώσεις, οι οποίες πιστεύουν ότι η καλοσύνη δεν σημαίνει ότι είσαι αδύναμος. Το γεγονός ότι μπόρεσα να ζήσω μέσα από τον χαρακτήρα μου με ενθάρρυνε, με βοήθησε να αντισταθώ στους τραμπούκους. Αυτό σίγουρα συνεχίστηκε για το υπόλοιπο της ζωής μου.

*Με πληροφορίες από: Guardian | screenrant

Sports in

Η UEFA έδωσε το «οκ» σε Μάντσεστερ Σίτι και Γιουνάιτεντ

«Πράσινο φως» της UEFA σε Χιρόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νις για συμμετοχή σε Champions και Europa League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024