Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πορτογαλία: Ηλικιωμένος άντρας κλαίει ενώ αγκαλιάζει τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο Pride

Πορτογαλία: Ηλικιωμένος άντρας κλαίει ενώ αγκαλιάζει τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο Pride

Αυτή η συγκινητική στιγμή απαθανατίστηκε κατά τη διάρκεια του Pride στην πόλη Πόρτο της Πορτογαλίας.

Η ετήσια παρέλαση του Pride έχει σκοπό να γιορτάσει την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ και να ευαισθητοποιήσει για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Είναι επίσης μια ευκαιρία για την προώθηση της ισότητας και της ανοχής για όλα τα φύλα και τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς.

Όπως σε κάθε χώρα που διεξάγεται, έτσι και στο Πόρτο της Πορτογαλίας περιλαμβάνει συνήθως μια παρέλαση στους δρόμους της πόλης, με συμμετέχοντες και άρματα, καθώς και μια ποικιλία πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως συναυλίες, πάρτι και ομιλίες.

Πίστευαν πως πρόκειται για κάποιον εθνικιστή, ο οποίος βγήκε για να διαδηλώσει κατά του Pride

Δυστυχώς, σήμερα, είναι εύκολο να ξεχάσουμε την πραγματική ουσία της διεξαγωγής των παρελάσεων υπερηφάνειας, όπως χαρακτηρίζονται.

Ωστόσο, μία τόσο συγκινητική στιγμή, όπως αυτή που καταγράφηκε σε βίντεο κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του Pride στο Πόρτο, λειτουργεί ως υπενθύμιση για την πραγματική ουσία αυτών των διοργανώσεων. Την αγάπη, την ενσυναίσθηση αλλά και την αποδοχή.

Το συγκινητικό βίντεο

Σε ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες, φαίνεται ένας ηλικιωμένος άντρας κατά τη διάρκεια του Pride, να έχει κατέβει στο κατώφλι του σπιτιού του και να κουνά μία σημαία της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι παρευρισκόμενοι ανησύχησαν αρχικά καθώς πίστευαν πως πρόκειται για κάποιον εθνικιστή, ο οποίος βγήκε για να διαδηλώσει κατά του Pride, φορώντας στην πλάτη του τη σημαία της χώρας.

Ωστόσο, σύντομα διαπίστωσαν πως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Ο ηλικιωμένος άντρας θέλησε απλώς να γιορτάσει μαζί τους την παρέλαση Υπερηφάνειας αλλά δεν είχε στην κατοχή του κάποια άλλη σημαία πέρα από αυτήν της χώρας του.

Ένα άτομο που συμμετείχε στο Pride, πλησίασε τον άντρα και του έδωσε τη σημαία με το ουράνιο τόξο. Ο άνδρας ξεσπά σε κλάματα και αγκαλιάζει τη σημαία, σε ένα στιγμιότυπο που έγινε μέχρι και σκίτσο.

Η κοπέλα που του έδωσε τη σημαία, μίλησε στον TikTok για αυτή τη συγκινητική αυτή στιγμή.

@lily.ctrlv Obrigada @maranunes e @PÚBLICO pela cobertura! #fyp #pride2024 #storytime #gayrights #lgbt #queer ♬ A Day in My Life – Soft boy

«Ήμουν τόσο έκπληκτη και ήταν μια τόσο όμορφη στιγμή», είπε η Lily. «Δεν ξέρω τι με κατέλαβε, για να είμαι ειλικρινής. Αυτός απλώς έκλαιγε, κι εγώ προσπαθούσα να μην κλάψω, και ήταν πολύ συγκινητικό… Όλοι μου έδιναν αγκαλιές, όλοι έδιναν αγκαλιές στον κύριο. Ήταν πραγματικά μια απίστευτη στιγμή και κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης πορείας όλοι λέγαμε… “τι μας συνέβη μόλις;”. Θα ήθελα πολύ να τον γνωρίσω και να του πω ευχαριστώ για αυτή την όμορφη στιγμή, καθώς δεν είχα τον χρόνο να το κάνω τότε…Υπάρχει ελπίδα εκεί έξω. Και αυτό είναι το πνεύμα του Pride.

Sports in

Το κλειδί για τον τελικό

Η πρόκριση δεν θα κριθεί από την κόντρα Αντετοκούνμπο-Ντόντσιτς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024