Όλες θέλουμε να δείχνουμε και να αισθανόμαστε νεαρές, αλλά ορισμένα στιλιστικά λάθη μπορούν να μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες από την πραγματική μας ηλικία.

Οι επιλογές στη μόδα έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν την εμφάνισή μας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποφεύγουμε συγκεκριμένες παγίδες που μπορούν να προσθέσουν χρόνια στην εμφάνισή μας.

Εδώ είναι πέντε κοινά στιλιστικά λάθη και συμβουλές για το πώς να τα αποφύγετε, ώστε να διατηρήσετε μια φρέσκια και νεανική εμφάνιση.

Πολύ μαύρο χρώμα

Αν και το μαύρο είναι ένα κλασικό και κομψό χρώμα, μπορεί να προσθέτει χρόνια καθώς μεγαλώνουμε, τονίζοντας τις ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Προσθέστε χρώμα στην γκαρνταρόμπα σας με αξεσουάρ ή σύνολα σε αποχρώσεις που ταιριάζουν με τον τόνο του δέρματός σας.

Βαριά και ογκώδη κοσμήματα

Τα μεγάλα, τολμηρά κολιέ και σκουλαρίκια μπορεί να φαίνονται παλιομοδίτικα. Επιλέξτε πιο λεπτά και διακριτικά κοσμήματα.

Λεπτές αλυσίδες, μικρά μενταγιόν και κολιέ σε στρώσεις σε χρυσό, ασημί ή ροζ χρυσό μπορούν να συμβάλλουν σε μια πιο νεανική και κομψή εμφάνιση.

Παλιομοδίτικα Γυαλιά

Τα μικρά γυαλιά ανάγνωσης στο τέλος της μύτης μπορούν να προσθέσουν χρόνια στην εμφάνισή σας. Επιλέξτε σύγχρονα, στιλάτα πλαίσια για να ανανεώσετε την εμφάνισή σας και να αποκτήσετε μια πιο σύγχρονη αισθητική.

Στενά ρούχα

Τα πολύ σφιχτά ρούχα μπορούν να επισημαίνουν τα σημάδια της γήρανσης και να δημιουργούν μια μη κολακευτική εμφάνιση.

Επιλέξτε ρούχα που κολακεύουν τη σιλουέτα σας χωρίς να είναι πολύ στενά, δίνοντας έμφαση στην άνεση και τη σωστή εφαρμογή.

Υπερβολική έμφαση στην άνεση στα παπούτσια

Αν και η άνεση είναι σημαντική και τα ugly shoes η απόλυτη τάση, τα υπερβολικά άνετα παπούτσια μπορεί να κάνουν ένα σύνολο να φαίνεται ξεπερασμένο.

Αναζητήστε στιλάτες και άνετες επιλογές, όπως σύγχρονα sneakers, μποτάκια ή μοντέρνες μπαλαρίνες που προσφέρουν στήριξη χωρίς να θυσιάζουν τη μόδα.

Με το να προσέχετε αυτά τα συνηθισμένα στιλιστικά λάθη, μπορείτε να διατηρήσετε μια πιο νεανική και ζωντανή εμφάνιση.

Πηγή: GRACE