Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Tablets και παιδιά: Μέχρι πόση ώρα μπορούν να τα χρησιμοποιούν;

Tablets και παιδιά: Μέχρι πόση ώρα μπορούν να τα χρησιμοποιούν;

Ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών προγραμματίστε μαζί με το παιδί τον χρόνο που θα περάσει μπροστά στο tablet

Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να ψυχαγωγηθείτε, να ενημερωθείτε και να συνδεθείτε με τους φίλους σας. Οι αγαπημένες σας εκπομπές, η μουσική, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι τελευταίες ειδήσεις είναι πλέον διαθέσιμες στην παλάμη του χεριού σας 24 ώρες το 24ωρο. Και ενώ εσείς μπορείτε να απολαμβάνετε το κόσμο του ίντερνετ και της τεχνολογίας, τα παιδιά φαίνεται να το απολαμβάνουν περισσότερο.

Με τα παιδιά να αποκτούν smartphones σε όλο και μικρότερες ηλικίες, ενώ έχουν επίσης πρόσβαση σε τηλεοράσεις, tablet και βιντεοπαιχνίδια έχουν πολύ περισσότερο καθημερινό χρόνο μπροστά στην οθόνη από ό,τι οι προηγούμενες γενιές

Είναι σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει ο πολύς χρόνος στην οθόνη στην υγεία των παιδιών τους, καθώς και στην ικανότητά τους να αναπτύσσουν υγιείς σχέσεις με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο υπερβολικός χρόνος χρήσης οθονών συνδέεται με διάφορα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας στα παιδιά, όπως η παχυσαρκία, η κατάθλιψη, τα προβλήματα συμπεριφοράς και το άγχος. Επίσης, τα εμποδίζει να έχουν τη συνιστώμενη ποσότητα ύπνου κάθε βράδυ, γεγονός που τα βλάπτει σωματικά και επηρεάζει επίσης την απόδοσή τους στην τάξη. Επιπλέον η πολύωρη χρήση των tablet ή smartophone επηρεάζει την ανάπτυξη των κοινωνικών τους δεξιοτήτων.

Ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών προγραμματίστε μαζί με το παιδί τον χρόνο που θα περάσει μπροστά στο tablet. Εντάξτε το στην καθημερινότητά του, χωρίς όμως να εκτοπίζει άλλες δραστηριότητες, όπως το παιχνίδι με τους φίλους και τα αδέρφια του ή τον ύπνο.

Περάστε χρόνο παίζοντας μαζί με το παιδί, δείτε αυτό που βλέπει, μπείτε κι εσείς στον κόσμο του. Έτσι και θα έχετε εικόνα των δραστηριοτήτων και θα προκύψουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις γύρω από αυτές.

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το tablet του παιδιού;

Πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπάρχουν και μερικά ακόμα σημεία που θα πρέπει να είναι κατάλληλα για το παιδί.

Γονικός έλεγχος: Προκειμένου το παιδί να παίζει και να κάνει scroll σε εφαρμογές με ασφάλεια, είναι σημαντικό να ενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο που είναι διαθέσιμος τόσο σε  iPad OS όσο και το Android tablets. Mε τον γονικό έλεγχο μπορείτε να αποκλείσετε περιεχόμενο, να βάλετε όρια χρήσης αλλά να αποστέλλονται και αναφορές με την χρήση του παιδιού.

Εκπαιδευτικές εφαρμογές: Πολλά είναι τα tablets που έχουν διαμορφωμένο από πριν ένα περιβάλλον μόνο για τα παιδιά. Εκεί θα βρείτε προεγκαταστημένες εκπαιδευτικές εφαρμογές με ενδεδειγμένο περιεχόμενο για τα παιδιά.

Προστασία οθόνης: Και όχι δεν μιλάμε απλώς για το έξτρα προστατευτικό τζάμι, που θα χρειαστεί για να γλιτώσετε από την περιττή ανησυχία. Επιλέξτε μια συσκευή με πιστοποίηση για την προστασία των ματιών, προκειμένου να προστατεύσετε την καλή όραση του παιδιού ώστε να παίζει χωρίς να καταπονούνται τα μάτια του.

Πώς, όμως, θα διαλέξετε το κατάλληλο για το παιδί σας; Χρειάζεστε σίγουρα άνετη οθόνη και μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας.

Το tablet Xiaomi Redmi Pad SE 11″ με πιστοποίηση TÜV Rheinland χαμηλού μπλε φωτός και TÜV Rheinland απουσίας τρεμοπαίγματος, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι η παρατεταμένη χρήση θα βλάψει τα μάτια των παιδιών σας.

Μια εξαιρετική επιλογή για τα παιδιά είναι το tablet Lenovo Tab M10 X505 10.1 που συνδυάζει απόδοση και λειτουργικότητα. H  ανάλυση παρέχει καθαρή και λεπτομερή απεικόνιση για ευχάριστη προβολή εικόνων και βίντεο.

Για μεγαλύτερα παιδιά ή για όλη την οικογένεια προτιμήστε το Apple iPad 10thGen 2022 10.9″ επιλέγοντας ανάμεσα σε τέσσερα υπέροχα χρώματα.

Το Apple iPad 10.9″ 2022 χρησιμοποιεί τον 6πύρηνο (2x 3.0GHz Firestorm + 4x 1.8GHz Icestorm) επεξεργαστή A14 Bionic της Apple, για κορυφαίες επιδόσεις, για όλες τις χρήσεις. Ακόμη, το tablet διαθέτει 4 πυρήνες για πανέμορφα γραφικά, αλλά και 64GB χωρητικότητας, για να έχετε όλα τα αρχεία και τις εφαρμογές πάντα μαζί σας.

Τέλος, το Apple iPad 2021 10.2″ είναι ισχυρό, εύκολο στη χρήση και ευέλικτο. Διαθέτει οθόνη Retina 10,2 ιντσών, ισχυρό επεξεργαστή A13 Bionic, υπερευρυγώνια μπροστινή κάμερα με τεχνολογία Center Stage και υποστήριξη για το Apple Pencil και το Smart Keyboard.

Όποιο κι αν επιλέξετε, θα το βρείτε σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε tablets ενώ θα το παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα του χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Sports in

Το κλειδί για τον τελικό

Η πρόκριση δεν θα κριθεί από την κόντρα Αντετοκούνμπο-Ντόντσιτς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024