Για δεύτερη φορά μέσα στο 2024 ο Δήμος Σκιάθου αναλαμβάνει την φιλοξενία των οδηγών του ΕΚΑΒ, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Δήμος Σκιάθου, σε συνέχεια των αιτημάτων στις 21 Ιουνίου 2024 τόσο από το ΕΚΑΒ όσο και από την 111 Πτέρυγα Μάχης, που αφορά στην κάλυψη της διαμονής στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων έως τις 30/9/2024, προχώρησε στις 26 Ιουνίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην έγκριση του αιτήματος, αρ. απόφασης 78/2024.

Ο Δήμος έχει ήδη ανταποκριθεί σε αντίστοιχο αίτημα του ΕΚΑΒ και της 111 Πτέρυγα Μάχης, καλύπτοντας την κατεπείγουσα ανάγκη ενίσχυσης της στελέχωσης του πληρώματος ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, για το χρονικό διάστημα 1/1/2024 έως 30/6/2024, με την διάθεση ποσού 14.100,00 ευρώ, από το 2020 ο Δήμος έχει αναλάβει την φιλοξενία των γιατρών του Κέντρου Υγείας κατά την θερινή περίοδο.

Με ιδίους πόρους καλύπτεται η ανάγκη

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανάρτηση του ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, «σε συνέχεια της αδυναμίας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας να προβεί στην κάλυψη της δαπάνης για τη διαμονή του πληρώματος των Ειδικών Δυνάμεων που θα στελεχώσει το Κέντρο Υγείας Σκιάθου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ο Δήμος έχει προχωρήσει στην απαιτούμενη διαδικασία για να καλύψει από ίδιους πόρους την ανάγκη.

Λόγω της αυξημένης ανάγκης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τη θερινή περίοδο, ο Δήμος Σκιάθου, έχει εντάξει στον προϋπολογισμό του δαπάνη για τη διαμονή των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, που θα ενισχύουν τον Τομέα της Σκιάθου, βάσει του άρθρου 32 του Ν. 4483/2017 «Παροχή κινήτρων σε εργαζομένους από ΟΤΑ ορεινών και νησιωτικών περιοχών.

Η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Σκιάθου είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που αφορά τη Δημόσια Υγεία, και το οποίο ο Δήμος αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».