Προσφυγή κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων με την οποία ακυρώνεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πεζοδρόμηση της Αλ. Ρώμα & της 21ης Μαΐου κατέθεσε ο Δήμος Ζακύνθου, όπως ανακοίνωσε σχετικά.

Ειδικότερα, ο δήμος Ζακύνθου αναφέρει: «Η δημοτική αρχή εκτιμώντας ότι το σκεπτικό με το οποίο ακυρώθηκε η απόφαση αποδίδεται σε λόγους τυπικά υπηρεσιακούς και όχι ουσίας κατέθεσε την σχετική προσφυγή με γνώμονα την προστασία, την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών, των επιχειρηματιών και των επισκεπτών του νησιού μας.

Υπενθυμίζεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου είχε ψηφίσει την προσωρινή απαγόρευση διέλευσης και στάθμευσης των οχημάτων όλες τις ημέρες της εβδομάδας κατά τη χρονική περίοδο από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο 2024 επί των οδών Αλεξάνδρου Ρώμα και 21ης Μαΐου.

Οι λόγοι που η δημοτική Αρχή θεωρεί την πεζοδρόμηση αναγκαία

Το σκεπτικό της πρότασης της δημοτικής αρχής για μια τέτοια απόφαση, που επικυρώθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε βασιστεί αφενός στην αύξηση του πληθυσμού κατά την θερινή περίοδο που προκαλεί επιπλέον κίνηση πεζών στην πόλη και αφετέρου στο σχεδόν καθημερινά παρατηρούμενο φαινόμενο της αποκόλλησης μαρμάρινων πλακών του οδοστρώματος που θρυμματίζονται από τα διερχόμενα οχήματα και εκτοξεύονται στους πεζούς. Επιπλέον, διότι δεν είναι δυνατή η πρόσβαση ασθενοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Τέλος η δημοτική αρχή συνεχίζει να επεξεργάζεται, παράλληλα, πιθανές λύσεις οριστικής αντιμετώπισης τέτοιου είδους προβλημάτων. Το προσεχές χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης με την οποία θα εφαρμοστεί και η πεζοδρόμηση των οδών όπου προβλέπεται».