Συγχαρητήριο μήνυμα στον νικητή των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο Κιρ Στάρμερ απέστειλε με ανάρτησή του στα αγγλικά στο «Χ», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί για περαιτέρω εμβάθυνση της στενής φιλίας των δυο χωρών.

«Συγχαρητήρια στον Κιρ Στάρμερ για τη νίκη του στις γενικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί για την περαιτέρω εμβάθυνση της στενής φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας», ανέγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Υπενθυμίζεται ότι στις βρετανικές εκλογές σύμφωνα με το exit poll του BBC —το βράδυ της Πέμπτης (4/7)— η κατανομή των εδρών είχε ως εξής: 410 έδρες για το Εργατικό Κόμμα, 131 για το Συντηρητικό κόμμα, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 61 έδρες, το Μεταρρυθμιστικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ 13 έδρες, το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας (SNP) 10 έδρες και οι Πράσινοι 2 έδρες.

«Απόψε οι άνθρωποι εδώ και σε ολόκληρη τη χώρα μίλησαν και είναι έτοιμοι για την αλλαγή», τόνισε σε δηλώσεις του ο Κιρ Στάρμερ. «Η αλλαγή αρχίζει ακριβώς εδώ», υπογράμμισε.