Υπήρξε μια συνθετική συνεδρίαση, υπογράμμισε για τη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο MEGA, «υπήρξαν πολλές παρατηρήσεις για ανάγκη να βελτιώσουμε αρκετά δικά μας ελλείμματα. Νομίζω ότι έγινε μια καλή αξιολόγηση και για τις ευρωεκλογές. Δεν είναι τα πράγματα πολύ εύκολα στην Ευρώπη, βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο μιας χρεοκοπίας, και πολιτικής και οικονομικής».

Πρόσθεσε επίσης ότι «επειδή ήμουν παρών στη συζήτηση, στην ΠΓ, και επειδή είχα έναν σημαντικό ρόλο στο συνέδριο τον Φεβρουάριο που άνοιξαν θέματα, θέλω να πω ότι η θέση και ο ρόλος του Στέφανου Κασσελάκη δεν αμφισβητήθηκε. Ούτε χθες στη συνεδρίαση, ούτε τις τελευταίες ημέρες. Υπάρχουν θέματα τα οποία εγώ τα κατανοώ απολύτως, όπως η καθυστέρηση των Οργάνων. Έπρεπε να έχουμε συνεδριάσει πιο γρήγορα. Η ουσία είναι ότι η συζήτηση έγινε και η συζήτηση θα γίνει στην ΚΕ μεθαύριο. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να δούμε, από το ότι καθυστερήσαμε να συνεδριάσουμε μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα για την ποιότητα και συχνότητα των συνεδριάσεων; Εγώ δε λέω ότι όλα ήταν καλά στην προεκλογική περίοδο γιατί κατανοώ ότι το αποτέλεσμα αυτό που δεν έδωσε το μήνυμα της ανατροπής αλλά μας κράτησε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οφείλεται και στις δικές μας αδυναμίες. Πρέπει να διορθώσουμε τα δικά μας».

«Δεν υπήρξε το μήνυμα της πολιτικής ανατροπής»

Τόνισε πως «αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι αν εμείς, σαν πολιτικά πρόσωπα που λειτουργούμε πολλές φορές και ως πρότυπα, δεν αναμεταδίδουμε στην κοινωνία ότι υπάρχουν δυνατότητες η πολιτική να βοηθήσει τη ζωή μας, τότε θα φτάσουμε σε μια απαξίωση που οδηγεί σε τεράστια αποχή. Υπάρχει ένα θέμα αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα σήμερα και το μεγάλο θέμα ήταν αυτό στις ευρωεκλογές, ότι ο πολίτης αρχίζει και αισθάνεται απομονωμένος από την πολιτική αλλά και από την πρόοδο».

Σύμφωνα με τον ίδιο το μείζον πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν είναι τα οικονομικά, ωστόσο είναι μεγάλο όμως. «Το μείζον πρόβλημα σε εμάς είναι ότι η κοινωνία στις ευρωεκλογές μάς είπε «πρέπει να γίνεται καλύτεροι». Κατοχυρώσαμε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά δεν υπήρξε το μήνυμα της πολιτικής ανατροπής, δεν φτάσαμε σε κάποιο νούμερο που να αμφισβητεί τώρα την πολιτική του κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε.

«Η κυβέρνηση κρύβει την πολιτική που αναπτύσσει η αντιπολίτευση»

Επισήμανε επίσης πως «αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να μας κάνει να βελτιωθούμε. Συζητήσαμε περισσότερο για τα ζητήματα της δικής μας λειτουργίας, τι πρέπει να βελτιωθεί και αυτό έχει να κάνει με τη λειτουργία του κόμματος, πώς θα έχουμε μια πιο αποτελεσματική δουλειά. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε πάρα πολλά πεδία».

Ο Σωκράτης Φάμελλος συνέχισε «εμείς δεν ασχολούμαστε με τα εσωτερικά μας και αφήνουμε τη δουλειά μας πίσω για την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρότι έπρεπε να δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών, κατέθεσε δύο προτάσεις νόμου στη Βουλή, μία για την ακρίβεια και μία για το φορολογικό. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μη συζητηθούν. Εμείς κρίνουμε ότι με έναν περίεργο τρόπο αυτές οι προτάσεις νόμου δεν γίνονται αντικείμενο δημόσιας συζήτησης, ενώ είναι αυτό που νοιάζει τον πολίτη. Η κυβέρνηση κρύβει την πολιτική που αναπτύσσει η αντιπολίτευση και αυτό που είναι δική μας δουλειά είναι να το βγάλουμε προς τα έξω».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί, γιατί στο τέλος τον κόσμο τον ενδιαφέρει πόσο πληρώνει το σουπερμάρκετ. Αυτό το συζητήσαμε εχθές. Και τα θέματα προβολής της προσωπικής ζωής τα συζητήσαμε όλα γιατί παρότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι η διαφάνεια είναι το καλύτερο πολιτικό εργαλείο, το πώς εκμεταλλεύονται κάποιοι στοιχεία της προσωπικής ζωής, οι πολιτικοί αντίπαλοι, είναι πρόβλημα για εμάς. Άρα πρέπει και εμείς να είμαστε περισσότερο συνετοί».

«Η απόφαση είναι να λειτουργήσουμε περισσότερο σαν κόμμα και να βοηθήσουμε την κοινωνία»

Κατά τον ίδιο, «οι πολίτες είναι αυτοί που θα κρίνουν αν τελικά έχει δίκιο η κυβέρνηση ή αντιπολίτευση. Εγώ πρέπει να πω ότι ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από τη Βουλή, ενώ του ζητήσαμε να έρθει να μιλήσει. Αυτό πρέπει να μαθευτεί».

Καταληκτικά ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε ότι «και ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Αλέξης Τσίπρας και εμείς όλοι έχουμε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστάει σε κανέναν και δεν τον κρατάει κανένας. Αυτό δεν αμφισβητείται. Στη χθεσινή συνεδρίαση υπήρξε σύνθεση και κριτική για λάθη που κάναμε. Κακώς η συζήτηση μετά τις ευρωεκλογές εισήλθε στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ γιατί, έστω με την κριτική για κάποια λάθη μας που θα μπορούσαν να διορθωθούν, θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε προς όφελος της κοινωνίας και του ΣΥΡΙΖΑ, τα πολύ μεγάλα προβλήματα που έχει η ΝΔ και την εκκρεμότητα του ΠΑΣΟΚ. Η απόφαση είναι να λειτουργήσουμε περισσότερο σαν κόμμα και να βοηθήσουμε την κοινωνία».

Δείτε όσα είπε στο MEGA ο Σωκράτης Φάμελλος: