Στα γραφεία της Αυγής θα βρεθεί σήμερα το μεσημέρι (στις 2) ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το χθεσινό, ξαφνικό τετ α τετ που είχε με τους εργαζόμενους έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Το οικονομικό μέλλον είναι αβέβαιο και η απόφαση για αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής φαίνεται προς ώρας να μην αλλάζει. Κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για ιδιώτες επενδυτές τα οποία ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Ένα άλλο σενάριο είναι η αυτοδιαχείριση του μέσου από τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι χθες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους προς τον πρόεδρο, καθώς, μεταξύ άλλων, ελήφθη μια απόφαση για την εφημερίδα δίχως να ενημερωθούν και δίχως να προηγηθεί κάποια συζήτηση.

Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ πάντως αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο και τα δυσμενή στοιχειά δεν αμφισβητούνται από τα στελέχη. Μεγάλο θέμα είναι φυσικά η επιβίωση των κομματικών μέσων και φυσικά οι εργαζόμενοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οικονομικός διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης έχει ήδη παρουσιάσει τα στοιχεία για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ όπου αποτυπώνεται η δύσκολη κατάσταση. Αύριο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής επίσης αναμένεται να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία για τις δαπάνες και τα έσοδα του κόμματος.

Σύμφωνα τα στοιχεία που έχει αναφέρει δημοσίως ο κ. Κασσελακης, η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε από τα 8 εκατ. στα 4 εκατ. ευρώ. Από τα 4 εκατ. τον χρόνο, 3,5 εκατ. ευρώ πάνε προς την ΑΥΓΗ και το Κόκκινο. Υπάρχει μόνο μισό εκατ. ευρώ για να μπορέσει να λειτουργήσει ένα κόμμα με μισθοδοσία 1,5 εκατ. τον χρόνο. Υπάρχουν και ανοίγματα προς προμηθευτές από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές αλλά και από την εσωκομματική διαδικασία. Έχει δηλώσει ότι είναι μία κατάσταση που είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση του Στέφανου Κασσελάκη με εκπρόσωπο των εργαζομένων της Αυγής

Τι είπαν οι εργαζόμενοι της Αυγής

«Δεν έχει έρθει κανείς να μας εξηγήσει την επόμενη ημέρα και την πολιτική απόφαση», είπαν χθες οι εργαζόμενοι στον κ. Κασσελάκη. Όπως επισημάνθηκε μάλιστα η αναστολή του καθημερινού φύλλου «μας ανακοινώθηκε μέσα σε πέντε λεπτά σε έξι συναδέλφους».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε πως «η αναστολή του καθημερινού φύλλου δεν σημαίνει απόλυση», υποστηρίζοντας δις ότι «δεν κλείνω εγώ την Αυγή». «Αν υπάρχουν πόροι, μακάρι να το συνεχίσουμε», συμπλήρωσε δηλώνοντας επηρεασμένος ψυχολογικά απ’ όσα έχουν μεσολαβήσει, καθώς είναι κάτι που «το σκέφτομαι εδώ και μήνες».