Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Στην κεντροαριστερά ασχολούνται με τα εσωτερικά κομματιάζονται δικαιώματα εργασιακά και όταν ξυπνήσουν θα 'ναι αργά

Στην κεντροαριστερά ασχολούνται με τα εσωτερικά κομματιάζονται δικαιώματα εργασιακά και όταν ξυπνήσουν θα ‘ναι αργά

Το παρασκήνιο βράζει από τους «δεξιούς συνωμότες», που ετοιμάζονται για τον επόμενο γύρο – Οι κεντρώοι διευρυνσίες είναι σε αμηχανία – Στην Κουμουνδούρου έκαναν ανακωχή μέχρι νεωτέρας

Από Αύγουστο χειμώνα…

«Από Αύγουστο χειμώνα κι από Μάρτη καλοκαίρι». Το θυμήθηκα με την χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που ανακοίνωσε για μία ακόμη φορά πως οι συνταξιούχοι θα «τσιμπίσουνε φραγκάκι» τα … Χριστούγεννα. Ξέρετε με τα χρήματα που θα εισπραχθούν από την έκτακτη φορολόγηση των κερδών των διυλιστηρίων. Στερνή μου γνώση. Δεν το έδωσε το επίδομα στις ημέρες του Πάσχα, που μπορεί και να έπιανε τόπο, πολιτικά μιλώντας, δεδομένου ότι ήταν πριν από τις εκλογές. Τώρα θα το δώσει σε «νεκρό χρόνο». «Τσίπικο» βέβαια, όχι τίποτα σπουδαίο, αλλά στους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεται σίγουρα θα πιάσει τόπο. Το έχουν ανάγκη. Και τώρα με κάθε ευκαιρία το διαφημίζει και … χαίρεται!

Τυχεροί!

Κατά άλλα οι εργαζόμενοι δεν έχουν παρά να χαίρονται για όλα τα … φιλεργατικά που εφαρμόζει και σχεδιάζει η κυρία Νίκη Κεραμέως. Από την εξαήμερη εβδομάδα μέχρι και την μείωση των επιδομάτων από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ). Κι η λογική τους είναι εντυπωσιακή: μην τους μαθαίνουμε στην τεμπελιά! Τους εργαζόμενους! Είμαι βέβαιος ότι από το φθινόπωρο και οι εργαζόμενοι θα περνούν από την οδό Σταδίου, έξω από το υπουργείο, και θα σηκώνουν ευλαβικά το κεφάλι τους προς τα πάνω – σαν τις κότες που πίνουν νερό για να ευχαριστήσουν τον Μεγαλοδύναμο. Για την τύχη τους….

Ολοκληρώθηκε

Ετσι φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης ολοκληρώνει την … «τουρνέ» του στα υπουργεία που άπτονται της καθημερινότητας. Για να επιβεβαιώσει αυτό που έχει πει κατ΄ επανάληψη το τελευταίο διάστημα πως ούτε προς το κέντρο, ούτε προς τα δεξιά, αλλά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Μάλιστα!

Στο παρασκήνιο

Όπως θα έχετε αντιληφθεί τα παρεπόμενα της περασμένης Δευτέρας έχουν αποσυρθεί από το προσκήνιο – ευλόγως! – και έχουν περάσει στο παρασκήνιο. Το οποίο και οργιάζει! Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν. Κι οι εντάσεις τροφοδοτούνται από τις – συνεχιζόμενες! – διαρροές του συστήματος του Μεγάρου Μαξίμου. Στην προσπάθεια του να ξορκίσει … «τους εξ΄ από δω»! Και μάλιστα ενώ επισήμως οι δηλώσεις είναι από αδιάφορες ως κατευναστικές, οι διαρροές είναι «πυρ και μανία». Κι αυτό λογικό. Διότι δεν «χωνεύονται» εύκολα τα όσα ακούστηκαν στο Πολεμικό Μουσείο. Πόσο μάλλον που πολλοί στοιχηματίζουν πως θα υπάρξει συνέχεια! Όπως μου έλεγε μάλιστα νουνεχής κυβερνητικός παράγοντας η προσπάθεια απαξίωσης των δύο πρώην πρωθυπουργών δεν μπορεί να συνιστά εσωκομματική τακτική. Ούτε οι επιθέσεις – όπως του άτυπου συμβούλου του πρωθυπουργού σε θέματα … διεύρυνσης – με χαρακτηρισμούς και εντάσεις. Νομίζω όμως πως απευθύνεται σε ώτα μη ακουόντων. Εχω την βάσιμη υποψία πως από το φθινόπωρο δεν πρόκειται να πλήξουμε. Να είστε βέβαιοι….

Ουδείς!

Χθες οφείλω να ομολογήσω ότι ουδείς ανέβηκε στην Χαριλάου Τρικούπη για να καταθέσει την υποψηφιότητα του στην θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται για μία σαφή ένδειξη εκτόνωσης του … «πληθωρισμούς». Απομένει μόνο – με βάση τα δηλωθέντα – να λύσει την σιωπή της η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου. Και να αποκαλύψει τις επιλογές της. Μέχρι τότε τελούμε εν αναμονή!

Σε αμηχανία…

Θέλω όμως να σας επισημάνω ότι όλα αυτά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που κατέφυγαν στη Νέα Δημοκρατίας γοητευμένα από τους … «μουσικούς ήχους» της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη, μετά από τα όσα συνέβησαν από την «επίθεση» της δεξιάς του κόμματος, βρίσκονται μάλλον σε πολιτική αμηχανία. Και σε μία υπαρξιακή αναζήτηση. Ως προς την ορθότητα των επιλογών τους. Κι υπάρχει κίνδυνος για το Μέγαρο Μαξίμου αν «υπακούσουν» στις φωνές της δεξιάς, να αποδυναμωθεί η επιρροή της Νέας Δημοκρατίας προς το λεγόμενο «κέντρο» – πρόκειται για την πιο ασαφή πολιτική έννοια, που διαθέτει ιδιαίτερη αμφισημία. Γι΄ αυτό ακριβώς τον λόγο και το θέμα προς το κέντρο ή προς τα δεξιά, είναι ουσιώδες για το επόμενο διάστημα. Και αφορά φυσικά και την Χαριλάου Τρικούπη. Οπωσδήποτε!

Πρωτοτυπίες

Ο κ. Δούκας επανέλαβε χθες ότι θα παραμείνει και Δήμαρχος Αθηναίων εφόσον εκλεγεί στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Είναι συμπληρωματικός ο ρόλος, είναι συγκοινωνούντα δοχεία παρότι δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στην Ελλάδα». Δηλαδή περίπου θα επαναληφθεί αυτό που συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον κ. Στέφανος Κασσελάκη!

Ανακωχή

Τώρα στην Κουμουνδούρου, παρ΄ ότι χθες χτύπησαν από νωρίς τα «τύμπανα του πολέμου», τελικά στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας «κάπνισαν την πίπα της ειρήνης»! Τουτέστιν ο συμβιβασμός είναι απολύτως εμφανής. Υπήρξαν βέβαια και οι «επτά» που καταψήφισαν την εισήγηση. Αλλά αυτό αποτελεί μέρος της κανονικότητας! Ο κ. Κασσελάκης έκανε πίσω στην αρχική του απόφαση η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής να είναι η τελευταία και να συγκροτηθεί σε ΚΟΕΣ ενόψει του συνεδρίου του φθινοπώρου. Αυτό τελικά θα συμβεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου, όταν θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση της. Επίσης η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει εκ νέου εντός του Ιουλίου για να συζητήσει τα οργανωτικά θέματα.

Ικανότητες…

Ωστόσο η σύνθεση της Επιτροπής Καταστατικού που συγκροτήθηκε, όπως μου έλεγαν οριακά – αν συμβαίνει… – η πλευρά του κ. Κασσελάκη διαθέτει την πλειοψηφία. Κι αυτό είναι το δεύτερο σημείο του συμβιβασμού. Και φυσικά έκανε έξαλλους τους ανθρώπους του Κασσελάκη. Να σας επισημάνω μάλιστα ότι ο «αίλουρος» του κόμματος, που ακούει στο όνομα Νίκος Παππάς, έβαλε και πάλι το χέρι του για να επέλθει ο συμβιβασμός.

Από τα παλιά…

Και μου θύμισε ένα παλιό ανέκδοτο – ξέρετε από τα καλά αντικομμουνιστικά ανέκδοτα, που κυκλοφορούσαν στα χρόνια του ψυχρού πολέμου και αφορά τον επιβιώσαντα από όλες τις «στροφές της ιστορίας» Αναστάς Μικογιάν. Μου το διηγήθηκαν προσφάτως. Πρόκειται να συνεδριάσει το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΣΕ κι έχουν ανοίξει οι ουρανοί, βρέχει ακατάπαυστα. Ερχονται στην αίθουσα της συνεδρίασης, στο Κρεμλίνο, το ένα μετά το άλλο τα μέλη του ΠΓ μούσκεμα από το νερό. Τελευταίος εμφανίζεται ο Αναστάς Μικογιάν, στον οποίο δεν έχει πέσει ούτε μία σταγόνα πάνω του. Εκπληκτοι οι σύντροφοι του τον ρωτούν πως κατάφερε να μην βραχεί. Κι ο Μικογιάν τους απαντά: «περπατούσα ανάμεσα από τις σταγόνες της βροχής»! Πάσα ομοιότητα με τα τρέχοντα δεν είναι καθόλου συμπτωματική….

Sports in

Η πρώτη προπόνηση του Μπρινιόλι με τη φανέλα της ΑΕΚ (vid)

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΚ, με την Ένωση να ανεβάζει video από το πρόγραμμά του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024