Με το… δάχτυλο στη σκανδάλη βρίσκονται στον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε την κίνηση… ματ και εξασφάλισε το «ναι» του Σάσα Βεζένκοφ για την επιστροφή του Βούλγαρου στον Πειραιά, ωστόσο σύντομα αναμένεται να υπάρξουν και νέες εξελίξεις στα μεταγραφικά των Πειραιωτών.

Ο MVP της Euroleague τη σεζόν 2022-2023 αποφάσισε τελικά να εγκαταλείψει το NBA αφήνοντας στα κρύα του λουτρου τους Τορόντο Ράπτορς αλλά και τους υπόλοιπους επίδοξους Ευρωπαίους μνηστήρες αναβαθμίζοντας το «ερυθρόλευκο» ρόστερ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι Κυπελλούχοι Ελλάδος παράλληλα δεν δουλεύουν κι άλλες υποθέσεις.

Η επικείμενη απόκτηση του Βεζένκοφ δεν επηρεάζει την κίνηση του Ολυμπιακού για να πάρει έναν παίκτη που θα μπορεί να «τραβήξει» στο σκοράρισμα και θα αγωνίζεται στις θέσεις 2/3, με τον Εβάν Φουρνιέ να βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας εδώ και καιρό. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στους «κύκλους» των agents της Euroleague, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος συνεχίζουν να έχουν στο στόχαστρό τους τον Γάλλο σούπερ σταρ με την πολυετή καριέρα στο NBA, με τον Φουρνιέ να αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο πρώην παίκτης των Πίστονς που πλέον βρίσκεται στην free agency του NBA, μπορεί αδιαμφισβήτητα να λύσει το πρόβλημα του Ολυμπιακού και όλα δείχνουν πως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν πλέον «κλειδώσει» στο να τον ντύσουν κι αυτόν στα «ερυθρόλευκα», όπως επιβεβαιώνεται και από σέρβικο δημοσίευμα που ανέφερε την ενδεχόμενη παραμονή του Μίχαϊλιουκ στο NBA, μιας και ο Ουκρανός ήταν ο άλλος παίκτης που είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.

Και ο Λιθουανός δημοσιογράφος Ντονάτας Ουρμπάνας αναφέρθηκε στη φημολογία γύρω από τον Γάλλο και τον Ολυμπιακό αναφέροντας στην εκπομπή του «Basketnews.com»: «Μιλούσα με κάποιους ανθρώπους του ΝΒΑ που είναι αρκετά πεπεισμένοι ότι πηγαίνει στον Ολυμπιακό».

Τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας με τον Βεζένκοφ για την επιστροφή του, θα δείξουν και τον δρόμο για τις προθέσεις του Ολυμπιακού, μιας και ο Βούλγαρος αναμένεται να γίνει ο παίκτης με το πιο ακριβό συμβόλαιο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Γίνεται εύκολα λοιπόν αντιληπτό πως αν επιβεβαιωθούν όσα… ψιθυρίζονται στους μανατζερικούς κύκλους και ο Ολυμπιακός «χτυπήσει» και τον Φουρνιέ, το μπάτζετ των Πειραιωτών θα εκτοξευθεί.