Ο Γιώργος Παπαγιάννης αποφάσισε να αφήσει τη Φενέρμπαχτσε, παρότι είχε ακόμα συμβόλαιο με το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, και να συνεχίσει την καριέρα του στη Μονακό. Οι δυο πλευρές τα βρήκαν γρήγορα στο οικονομικό κομμάτι, με τον Έλληνα σέντερ να υπογράφει για έναν χρόνο όπου θα γίνει πλουσιότερος κατά 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ο Παπαγιάννης είχε το δικαίωμα να μείνει ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε μέχρι τις 15 Ιουλίου, αρκεί να πλήρωνε ένα μικρό buyout, κάτι εν τέλει συνέβη.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του έμπειρου σέντερ έπαιξε και η παρουσία του Νικ Καλάθη ο οποίος επίσης αποχώρησε από τους Τούρκους και έχει ήδη ανακοινωθεί από το σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς.

Τα νούμερά του

O 27χρονος σέντερ φέτος είχε 5.7 πόντους και 3.1 ριμπάουντ σε 15:58 κατά μέσο όρο στην Euroleague. Στα playoffs και στα παιχνίδια της Φενερμπαχτσέ με την Μονακό ήταν από τους καλύτερους παίκτες της τούρκικης ομάδας, έχοντας μέσο όρο 6.8 πόντους, 5.6 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ, 1 τάπα και 11.4 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 22:21 ανά αγώνα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ελληνας άσος ήταν εξαιρετικός και στους τελικούς του τούρκικου πρωταθλήματος, όπου βοήθησε την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να κατακτήσει το νταμπλ, καθώς νωρίτερα μέσα στη σεζόν είχε και πάρει και το Κύπελλο. Μια πάρα πολύ καλή σεζόν για τον Γιώργο Παπαγιάννη, που ετοιμάζεται πλέον να μετακομίσει στη Μονακό.