Ο Ντίνος Μήτογλου εξήγησε πως οι διεθνείς θα πρέπει να είναι «πιο έτοιμοι πνευματικά» ενόψει της πιο δύσκολης συνέχειας στο Προολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ αρχής γενομένης το Σάββατο (6/4) με αντίπαλο τη Σλοβενία.

«Το ματσάρισμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Λούκα Ντόντσιτς θα είναι εξαιρετικό. Νομίζω θα είναι μία εξαιρετική μάχη. Ανυπομονούμε να το δούμε. Αν δεν έπαιζα μπάσκετ και ήμουν ένας απλός φίλαθλος θα πλήρωνα και θα ερχόμουνα για να το δω,» δήλωσε ο διεθνής φόργουορντ.

Ο διεθνής άσος ανυπομονεί για το μεγάλο παιχνίδι με την παρέα του Λούκα Ντόντσιτς.

Οι δηλώσεις του Ντίνου Μήτογλου:

«Τα συμπεράσματα από αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια είναι ότι να βελτιώσουμε την πνευματική κατάστασή μας, γιατί η Αίγυπτος μας έβαλε δύσκολα και πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι πνευματικά και να μη λυγίζουμε στην πίεση. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό και το βλέπω σαν ένα μάθημα για αν συνεχίσουμε καθώς έχουμε να παίξουμε και με πολύ πιο δυνατές ομάδες, όπως είναι η Κροατία και η Σλοβενία. Κατά τα άλλα πήραμε δύο πολύ σημαντικές νίκες και προχωράμε για τον ημιτελικό του Σαββάτου.

Εύκολα δεν τα λες τα παιχνίδια που δώσαμε μέχρι στιγμής. Δεν είναι εύκολα παιχνίδια. Κανένα παιχνίδι από αυτό εδώ το τουρνουά δεν είναι εύκολο γιατί μπορεί ξεκάθαρα να παρουσιαστεί μία μικρή χαλάρωση και γενικά ένα λάθος που θα γίνει και αυτές οι ομάδες δεν συγχωρούν. Όπως είδατε, η Κροατία έχασε από τη Νέα Ζηλανδία. Δεν θέλει πάρα πολύ να γίνει. Τα επίπεδα είναι πάρα πολύ κοντά. Πρέπει να είσαι πολύ καλά ψυχολογικά. Πνευματικά και σωματικά να είσαι έτοιμος. Θεωρώ όμως ότι κάναμε βήματα μπροστά αυτές τις δύο μέρες. Να ξεκουραστούμε γιατί έχουμε το Σάββατο να αντιμετωπίσουμε μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα.

Δεν μπορώ να σας πω πως θα παίξουμε κόντρα στον Λούκα Ντόντσιτς, αλλά πιστεύω ότι η τακτική μας θα είναι έτσι έτσι ώστε να τον δυσκολέψουμε πάρα πολύ. Δεν έχουμε μιλήσει, θα ξεκινήσουμε από σήμερα το βράδυ και από αύριο το πρωί να προετοιμαζόμαστε για αυτό το ματς καθώς προφανώς πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα κάθε φορά, παιχνίδι με παιχνίδι γιατί όπως είπα τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά αύριο ξεκινάει η προετοιμασία μας.

Η Σλοβενία είναι ένα σύνολο, δεν είναι μόνο ο Ντόντσιτς. Υπάρχουν τόσοι παίκτες στη Σλοβενία και είναι ένα σύνολο γενικά πάρα πολύ καλό. Έχει εξαιρετικούς παίκτες, δεν είναι μόνο ο Λούκα. Είναι ομαδικό το άθλημα. Και στους ψηλούς έχουν ποιότητα και στους κοντούς τους με σουτέρ και ενέργεια. Οπότε πιστεύω ότι θα είναι πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι, θα κριθεί στις λεπτομέρειες και θα είναι ξεκάθαρο ποιος το θέλει πιο πολύ.

Το ματσάρισμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Λούκα Ντόντσιτς θα είναι εξαιρετικό. Νομίζω θα είναι μία εξαιρετική μάχη. Ανυπομονούμε να το δούμε. Αν δεν έπαιζα μπάσκετ και ήμουν ένας απλός φίλαθλος θα πλήρωνα και θα ερχόμουνα για να το δω».