Ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε την μεγάλη απόφαση και θα αγωνιστεί ξανά με την ερυθρόλευκη.

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, όπου έπαιξε με τους Σακραμέντο Κινγκς στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, o Boύλγαρος φόργουορντ θα επιστρέψει στους ερυθρόλευκους, όπου πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο 28χρονος διεθνής άσος ενημέρωσε μέσω του ατζέντη του τους Τορόντο Ράπτορς ότι θα απορρίψει την προσφορά τους, κι έτσι ο άλλoτε MVP της Εuroleague ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Ελλάδα.

Οι οριστικές εξελίξεις, ωστόσο, θα καθυστερήσουν λίγες μέρες ακόμα αφού όταν ο Βεζένκοφ μείνει ελεύθερος από τους Ράπτορς θα μπει στη λεγόμενη λίστα των waivers του NBA. Αυτό σημαίνει, ότι οποιαδήποτε ομάδα του NBA έχει το δικαίωμα να ενεργοποιήσει το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Βεζένκοφ με τους Κινγκς, μιας και πρόκειται για εγγυημένη συμφωνία τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν, και να τον κάνει δικό της, με τον ίδιο τον παίκτη να μην έχει δικαίωμα να αρνηθεί. Ένα σενάριο ωστόσο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Ο Βεζένκοφ επιστρέφει στον Ολυμπιακό, όπου έκανε τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του.

Ο Βεζένκοφ  έπαιξε στους Πειραιώτες από το 2018-2023 και πανηγύρισε 5 τίτλους με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού (2 Πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ), ενώ έφτασε και σε δύο Final Four. Tην τελευταία σεζόν, όταν και αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης της Euroleague, o Bεζένκοφ μέτρησε 17.6 π, 6.8 ριμπ και 1.9 ασίστ σε 29 λεπτά συμμετοχής.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του Βούλγαρου φόργουορντ με τα ερυθρόλευκα: