Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σπανούλης: «Tα παιδιά νιώθουν υπερήφανα που φορούν τη φανέλα της Εθνικής»

Σπανούλης: «Tα παιδιά νιώθουν υπερήφανα που φορούν τη φανέλα της Εθνικής»

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για το παιχνίδι της Ελλάδας με την Σλοβενία, για τη νοοτροπία των παικτών του, αλλά και για τον Λούκα Ντόντσιτς.

Η Εθνική Ελλάδος πραγματοποίησε τη media day της ενόψει της αναμέτρησης με την Σλοβενία για τα ημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά.

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για το παιχνίδι με την ομάδα του Αλεξάντερ Σέκουλιτς, όπου αναφέρθηκε στην προετοιμασία της Εθνικής, στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και στον Λούκα Ντόντσιτς.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Βασίλης Σπανούλης:

«Κοιτάμε το πρώτο βήμα, αυτό που έχουμε αύριο, όχι τα δύο. Παίζουμε το μπάσκετ μας, ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε. Είμαστε μια παρέα, είμαστε μια χώρα που παίζουμε στο γήπεδό μας και όλος ο κόσμος μαζί μας είναι ένα. Όλοι αγωνιζόμαστε την ίδια συγκέντρωση και την ίδια αυτοπεποίθηση.

Τα παιδιά είναι έτοιμα. Είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμη παιχνίδι, όπως όλα τα άλλα. Για να προετοιμαστείς για ένα τέτοιο ματς, θα πρέπει να έχεις δουλέψει και να έχεις παίξει όλα τα άλλα παιχνίδια σε πολύ υψηλή ένταση. Κι εμείς δεν κάναμε εκπτώσεις στην ενέργειά μας και στον τρόπο που παίζουμε. Με τον ίδιο τρόπο θα αγωνιστούμε και στο αυριανό παιχνίδι».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Όταν παίζει ο Γιάννης θα ψάξεις να βρεις τις λύσεις για να είναι όσο πιο αποδοτικός γίνεται. Άλλος παίκτης είναι ο Λούκα, άλλος παίκτης είναι ο Γιάννης ως προς το παιχνίδι τους. Με άλλους τρόπους σκοράρει ο ένας και με άλλον τρόπο ο άλλος. Δουλειά μας είναι να βάλουμε τον κάθε παίκτη στο κατάλληλο σημείο για να σκοράρει. Δεν μπορείς να έχεις τον Γιάννη στην ομάδα σου και να μην είναι σημείο αναφοράς. Από εκεί και πέρα, το μπάσκετ δεν είναι… τένις για να παίζεις ένας εναντίον ενός. Είναι ομαδικό άθλημα, έχουμε την ευλογία και την τύχη πέρα από τον Γιάννη να διαθέτουμε εξαιρετικούς παίκτες, που τα έχουν καταφέρει εξαιρετικά σε συλλογικό επίπεδο και τώρα θέλουμε να τα καταφέρουμε και σε εθνικό επίπεδο».

Για την ποιότητα των αντιπάλων: «Όσο και να ξέρεις αυτούς τους παίκτες, εξαρτάται πιο πολύ από αυτούς και σε τι μέρα θα βρεθούν. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δυσκολέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε τον Ντόντσιτς και τις αποφάσεις του. Όπως αντίστοιχα θα προσπαθήσει να κάνει και η Σλοβενία με τον Γιάννη. Είναι όμως τόσο μεγάλοι παίκτες κι έχουν τόσο μεγάλο ρεπερτόριο που είναι δύσκολο να τους σταματήσεις. Όμως σίγουρα μπορείς να τους κάνεις τη ζωή δύσκολη και να τους περιορίσεις».

Για το πλάνο της ομάδας και τον στόχο της πρόκρισης: «Έχουμε μιλήσει με τα παιδιά για το πλάνο μας. Όλοι έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουμε. Το θέμα είναι να πάμε μέσα στο παιχνίδι και να το διασκεδάσουμε όπως κάνουμε αυτές τις δύο εβδομάδες. Είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ και δεν πρόκειται κανένας να τους πυροβολήσει στο κεφάλι αν χάσουν ένα σουτ ή δεν παίξουν μια άμυνα. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να τα καταφέρουμε. Τα παιδιά πρέπει να νιώθουν περήφανα για τη στιγμή που φοράνε αυτή τη φανέλα και όχι να παίζουμε με αυτό το τεράστιο άγχος του αποτελέσματος. Πιστεύω πως στον αθλητισμό και γενικά στη ζωή, όποιος πάει σε ένα παιχνίδι και φοβάται μη χάσει, θα το χάσει. Εμείς πρέπει να πάμε στο παιχνίδι και να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα με πειθαρχία και να παίξουμε στο αγωνιστικό πλάνο που έχουμε πει».

Για τις ομάδες που βρίσκει στον δρόμο της για το Παρίσι η Εθνική: «Για να βγεις πρώτος σε ένα Προολυμπιακό Τουρνουά πρέπει να παίξεις με όλους τους δυνατούς αντιπάλους σου. Δεν είναι κλισέ. Εμείς κοιτάμε τη δική μας την ομάδα και να είμαστε έτοιμοι για κάθε αντίπαλο».

Για τον τραυματισμό του Κώστα Αντετοκούνμπο: «Είμαι στενοχωρημένος, όπως και όλα τα παιδιά στην ομάδα, για τον Κώστα πάνω από όλα σαν άνθρωπο. Για μένα πάνω από όλα είναι η υγεία. Όπως είπα και στον ίδιο, υπάρχουν πολύ πιο επίπονα πράγματα στη ζωή μας. Το να χάσεις έναν άνθρωπο, το να μην έχεις την υγεία σου εσύ ή οι άνθρωποί σου… Όλα αυτά είναι πολύ πιο στενάχωρα. Στη ζωή όλα γίνονται για κάποιον λόγο, έτσι και στον αθλητισμό. Γι’ αυτό πρέπει να είσαι δυνατός, ώστε όταν κάτι γίνεται να το αντιμετωπίζεις και όχι να λες ‘γιατί έγινε’.

Για τον Λούκα Ντόντσιτς: «Ο Ντόντσιτς έχει τον σεβασμό μου. Αποτελεί ένα πρότυπο για πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο. Το Σάββατο θα είναι αντίπαλός μας για 40 λεπτά, ο καθένας θα θέλει να κερδίσει για την ομάδα του, αλλά ο σεβασμός παραμένει».

Sports in

Η UEFA έδωσε το «οκ» σε Μάντσεστερ Σίτι και Γιουνάιτεντ

«Πράσινο φως» της UEFA σε Χιρόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νις για συμμετοχή σε Champions και Europa League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024