Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τι είναι η waive list που μπήκε ο Βεζένκοφ και τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό

Τι είναι η waive list που μπήκε ο Βεζένκοφ και τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό

Ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε την απόφαση, ωστόσο οι φίλοι του Ολυμπιακού θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα.

Κοντά σε μια τεράστια επιστροφή βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Ο Σάσα Βεζένκοφ αποφάσισε να μην συνεχίσει στο «κυνήγι» του NBA, είπε όχι στους Ράπτορς, ενώ ταυτόχρονα έκλεισε την πόρτα στον Παναθηναϊκό κι επέλεξε να πάρει τον δρόμο της επιστροφής προς την Ευρώπη για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ που μεγαλούργησε με την «ερυθρόλευκη» φανέλα και αναδείχθηκε σε MVP της Euroleague τη σεζόν 2022-2023 υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα επέλεξε πως το μέλλον του βρίσκεται στον Ολυμπιακό, εκεί όπου έπαιξε το καλύτερό του μπάσκετ. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος φρόντισαν να του κάνουν ξεκάθαρο πως θα έκαναν τα πάντα για να τον επαναπατρίσουν, προσφέροντάς του ένα ηγεμονικό πολυετές συμβόλαιο, κάνοντάς τον έτσι έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην Ευρώπη.

Έτοιμος για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό ο Σάσα Βεζένκοφ.

Οι επόμενες ώρες είναι πολύ σημαντικές, καθώς οι Τορόντο Ράπτορς, στους οποίους βρέθηκαν τα δικαιώματα του Σάσα μετά από ανταλλαγή με τους Σακραμέντο Κινγκς την ημέρα του ντραφτ, θα τον αφήσουν κι επίσημα ελεύθερο, με τον παίκτη να τοποθετείται αμέσως στη λεγόμενη λίστα των waivers του NBA.

Τι είναι η waive list

Τι σημαίνει αυτό; Πως οποιαδήποτε ομάδα του NBA έχει το δικαίωμα να ενεργοποιήσει το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Βεζένκοφ με τους Κινγκς, μιας και πρόκειται για εγγυημένη συμφωνία τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν, και να τον κάνει δικό της, με τον ίδιο τον παίκτη να μην έχει δικαίωμα να αρνηθεί. Ο Βούλγαρος φόργουορντ θα βρεθεί για 48 ώρες στη συγκεκριμένη λίστα κι αν παρέλθει το χρονικό όριο χωρίς να τον προσεγγίσει κάποια ομάδα τότε θα είναι ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει και να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

Πρακτικά κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, μιας και ο παίκτης έχει κάνει ξεκάθαρη την επιθυμία του να φύγει από το NBA, με αποτέλεσμα να μην προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιας ομάδας. Θυμίζουμε πως αντίστοιχη ήταν και η περίπτωση του Φίλιπ Πετρούσεφ ο οποίος έγινε waive από τους Σακραμέντο Κινγκς, τοποθετήθηκε στη σχετική λίστα και λίγο αργότερα έγινε παίκτης του Ολυμπιακού.

Η απόφαση του Σάσα έχει παρθεί και απλώς οι φίλοι του Ολυμπιακού θα χρειαστεί να κάνουν λίγες ημέρες υπομονή για την επισημοποίησή της.

Sports in

Επίσημο: Στον Ολυμπιακό ο Ντάνι Γκαρθία (pic)

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντάνι Γκαρθία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024