Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία – Γερμανία 2-1 στην παράταση (κ.δ. 1-1): Ο Μερίνο λύγισε τα «πάντσερ» στο 120′ (vids)

Ισπανία – Γερμανία 2-1 στην παράταση (κ.δ. 1-1): Ο Μερίνο λύγισε τα «πάντσερ» στο 120′ (vids)

Η Ισπανία έκλεισε το σπίτι της Γερμανίας με το buzzer beater γκολ του Μερίνο στο 120ο λεπτό της παράτασης και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Euro 2024.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η προημιτελική φάση του Euro 2024 με την Ισπανία να είναι η μεγάλη νικήτρια του αγώνα με τη Γερμανία. Οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα με τους Όλμο (51′) και Βιρτς (89′) να πετυχαίνουν τα δύο γκολ και να στέλνουν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί στο τελευταίο λεπτό ο Μερίνο με τρομερή γυριστή κεφαλιά σκόραρε για το 2-1 της «Ρόχα» στέλνοντας την ομάδα του στα ημιτελικά.

Το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες να μην έχουν πολλούς χώρους προς την αντίπαλη περιοχή με τους Γερμανούς να περιορίζουν τη δημιουργία της Ισπανίας σε μεγάλο βαθμό. Το ξεκίνημα της αναμέτρησης σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Πέδρι, με τον μέσο της Μπαρτσελόνα γίνεται αναγκαστική αλλαγή πριν ακόμα συμπληρωθούν δέκα λεπτά παιχνιδιού, μετά από σκληρό φάουλ που δέχθηκε από τον Τόνι Κρόος, με τον Ντάνι Όλμο να περνάει στη θέση του.

Η ένταση και τα νεύρα γενικά κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος που δεν είχε πολλά να προσφέρει από άποψη θεάματος και ευκαιριών. Στην επανάληψη ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν γρήγορα, με τους Ισπανούς να βρίσκουν πρώτοι τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 51ο λεπτό, ο Γιαμάλ με την τρίτη του ασίστ στο τουρνουά, έστρωσε τη μπάλα στον Ντάνι Όλμο που ήρθε με φόρα έξω από την περιοχή των Γερμανών και εκτέλεσε τον Νόιερ με πλασέ στην κίνηση για το 1-0.

Η εξέλιξη αυτή άλλαξε εντελώς την εικόνα της αναμέτρησης με τους Γερμανούς να βγαίνουν μπροστά στο γήπεδο και να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν είχε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει στο 77′, αλλά το γυριστό σουτ του Φίλκρουγκ σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Σιμόν, ενώ πέντε λεπτά το σουτ του Χάβερτσ από καλή θέση σταμάτησε στο σώμα του Καρβαχάλ.

Στο 82′ και μετά από κακό διώξιμο του Ισπανού τερματοφύλακα, ο Χάβερτς δοκίμασε να τον κρεμάσει από πολύ μακριά, ωστόσο η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Τελικά λυτρωτής για τη Γερμανία ήταν ο Βιρτς στο 89ο λεπτό.

Έγινε η σέντρα στη μεγάλη περιοχή, ο Κίμιχ πήρε τη κεφαλιά, η μπάλα βρέθηκε μπροστά στον Βιρτς που με σουτ από την μικρή περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ουνάι Σιμόν και ισοφάρισε σε 1-1 στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Από μία καλή φάση είχαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, με την Ισπανία να απειλεί αρχικά με σουτ του Ογιαρθάμπαλ που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 105′ ο Βιρτς σε παρόμοια φάση δεν μπόρεσε να σκοράρει με συρτό διαγώνιο σουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Φίλκρουγκ ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ στο 116′, ωστόσο ο Ουνάι Σιμόν απέκρουσε τη σκαστή κεφαλιά του και κράτησε το 1-1.

Στο 120′ ο Μερίνο μετά από σέντρα του Όλμο έβαλε με υπέροχο τρόπο το κεφάλι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ για να κάνει το 2-1 και να στείλει τους Ίβηρες στα ημιτελικά και τη Γερμανία εκτός τουρνουά.

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ (46′ Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Ρουίθ (102′ Χοσέλου), Γιαμάλ (63′ Τόρες), Πέδρι (8′ Όλμο), Γουίλιαμς (80′ Μερίνο), Μοράτα (80′ Ογιαρθάμπαλ).

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ,Τα (80′ Μίλερ), Ράουμ (57′ Μίτελστεντ), Τζαν (46′ Άντριχ), Κρόος, Μουσιάλα, Γκιουντογκάν (57′ Φίλκρουγκ), Σανέ (46′ Βιρτς), Χάβερτς (91′ Άντον).

Sports in

Και Βεζένκοφ και… «μπαμ» για τον Ολυμπιακό

Μετά τη «βόμβα» με Βεζένκοφ, στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού βρίσκεται πλέον ο Εβάν Φουρνιέ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024