Η Γερμανία είναι αποφασισμένη για να κάνει άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του EURO 2024 που διεξάγεται στο «σπίτι» της κι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του μεγάλου προημιτελικού με την Ισπανία (5/7, 19:00) επικεντρώθηκε στο τι θα κάνουν οι δικοί του ποδοσφαιριστές κι όχι οι παίκτες της «ρόχα».

«Θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι και έχουμε αυτοπεποίθηση πως θα κάνουμε ένα καλό ματς την Παρασκευή. Η Ισπανία προσπαθεί πάντα να πιέσει ψηλά για να αναγκάσει σε λάθη τον αντίπαλο, αυτή είναι μία αρετή που έχουν κερδίσει και δεν έχουν πια μόνο το τίκι-τάκα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αμυνθείς απέναντι σε μία ομάδα που θα έχει πολλή κατοχή, αλλά θέλουμε και εμείς να έχουμε τη μπάλα. Αυτό είναι πάντα πιο ευχάριστο και αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε, ξέροντας βέβαια πως δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό για 90 λεπτά. Θα υπάρχουν πάντως κομμάτια του αγώνα όπου θα θελήσουμε να επιτεθούμε και να τους κάνουμε δύσκολη τη ζωή», δήλωσε αρχικά ο Νάγκελσμαν.

Οι Γερμανοί μετρούν αντίστροφα για τη σπουδαία μάχη με την Ισπανία.

Σε σχετική ερώτηση για τον Γιαμάλ: «Είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο, είναι συνεπής όλη τη χρονιά. Λίγοι παίκτες της Μπαρτσελόνα ήταν σταθεροί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Θα δούμε πώς θα αντιδράσει όταν τα πράγματα γίνουν πιο δύσκολα. Η προσοχή μου πάντως κι αυτό που με απασχολεί είναι λιγότερο ο Γιαμάλ και περισσότερο ο… Τζαμάλ (σ.σ. Μουσιάλα)».

Το ενδεχόμενο των πέναλτι

Όσο για το αν έχει αποφασίσει από τώρα τους παίκτες που θα εκτελέσουν πέναλτι εφόσον ο προημιτελικός κριθεί εντέλει στην άσπρη βούλα, ο Γερμανός τεχνικός απάντησε: «Έχουμε μία λίστα στο μυαλό μας, αλλά είναι σημαντικό οι συγκεκριμένοι παίκτες να βρίσκονται στο γήπεδο εκείνη τη στιγμή. Έχουμε πολλούς παίκτες και δεν έχω αμφιβολία πως θα βρούμε τους καταλληλότερους αν χρειαστεί να πάμε στα πέναλτι…».