Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Στο CAS προσφεύγουν οι Τούρκοι για την ποινή του Ντεμιράλ

Στο CAS προσφεύγουν οι Τούρκοι για την ποινή του Ντεμιράλ

Οι Τούρκοι υποστήριξαν πως το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων περιλαμβάνεται στην τουρκική παράδοση για πάνω από χίλια χρόνια.

Ακραία πρόκληση των Τούρκων που καλούν τον κόσμο που θα βρεθεί αύριο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου για το παιχνίδι με την Ολλανδία να σχηματίσει το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων, τη στιγμή που η UEFA επισημοποίησε την ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών στην πέτρα του σκανδάλου, τον Μερίχ Ντεμιράλ.

Τα επιχειρήματα των Τούρκων και ξένων δικηγόρων που συμπεριλήφθηκαν σε μία έκθεση τριάντα σελίδων δεν έγιναν δεκτά από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA και τον ελβετό επιθεωρητή που εξέτασε την υπόθεση. Μεταξύ άλλων οι Τούρκοι υποστήριξαν πως το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων περιλαμβάνεται στην τουρκική παράδοση για πάνω από χίλια χρόνια και το χρησιμοποιούσαν οι λαοί στην Ανατολία, την Κεντρική Ασία και σε πολλά μέρη του κόσμου.

Η τουρκική ομοσπονδία και ο ποδοσφαιριστής που πανηγύρισε μετά το παιχνίδι με την Αυστρία σχηματίζοντας το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων αποφάσισαν να συνεχίσουν την κόντρα τους με την UEFA πηγαίνοντας την υπόθεση στο CAS.

Προκλητικό αίτημα των ultras

Στο περιθώριο της σύγκρουσης οι ultras της χώρας με μήνυμά τους το X καλούν τους Τούρκους που θα βρεθούν αύριο στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνου για τον προημιτελικό με την Ολλανδία να σχηματίσουν με τα χέρια τους το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Παρών στον αγώνα θα είναι και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μία συμβολική κίνηση στήριξης της ομάδας.  Εκπρόσωπος της ένωσης αστυνομικών της γερμανικής πρωτεύουσας περιέγραψε το επερχόμενο ματς ως «παιχνίδι εξαιρετικά υψηλού κινδύνου».

πηγή: In.gr

Sports in

Το κλειδί για τον τελικό

Η πρόκριση δεν θα κριθεί από την κόντρα Αντετοκούνμπο-Ντόντσιτς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024