Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η UEFA έδωσε το «οκ» σε Μάντσεστερ Σίτι και Γιουνάιτεντ

Η UEFA έδωσε το «οκ» σε Μάντσεστερ Σίτι και Γιουνάιτεντ

«Πράσινο φως» της UEFA σε Χιρόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νις για συμμετοχή σε Champions και Europa League.

Το πρώτο επιμελητήριο του οικονομικού φορέα ελέγχου συλλόγων της UEFA (CFCB) έδωσε «πράσινο φως» σε Τζιρόνα και Μάντσεστερ Σίτι για τη συμμετοχή τους στο Champions League 2024/25.

Την ίδια ώρα, το ίδιο συνέβη και για τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νις, οι οποίες θα αγωνιστούν στο Europa League της επόμενης σεζόν.

Οι σύλλογοι ερευνήθηκαν λόγω πιθανής σύγκρουσης με τον κανόνα ιδιοκτησίας πολλών συλλόγων που προβλέπεται στο άρθρο 5 των κανονισμών για τις διοργανώσεις συλλόγων της UEFA και μπόρεσαν να αποδείξουν ότι προχώρησαν στις απαιτούμενες αλλαγές, λαμβάνοντας υπόψη ότι:

1. Κανείς δεν εμπλέκεται ταυτόχρονα, άμεσα ή έμμεσα, με οποιαδήποτε ιδιότητα στη διαχείριση, διοίκηση και/ή αθλητικές επιδόσεις περισσότερων του ενός συλλόγων που συμμετέχουν σε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA.

2. Κανείς δεν έχει τον έλεγχο ή την αποφασιστική επιρροή σε περισσότερες από μία ομάδες που συμμετέχουν σε μια διοργάνωση συλλόγων της UEFA.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η UEFA, οι σημαντικές αλλαγές που έγιναν στην ιδιοκτησία, τη διακυβέρνηση και την οικονομική υποστήριξη των σχετικών συλλόγων, περιορίζουν ουσιαστικά την επιρροή και την εξουσία λήψης αποφάσεων των επενδυτών σε περισσότερες από μία ομάδες, διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τον κανόνα ιδιοκτησίας πολλών συλλόγων κατά τη διάρκεια του 2024/25 σεζόν.

«Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν μεταβιβάσει τις μετοχές τους στη Τζιρόνα και την Νις σε ανεξάρτητους διαχειριστές , ενώ μετά την παραίτηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου τους, ο επενδυτής δεν εκπροσωπείται πλέον στο διοικητικό συμβούλιο και δεν έχει την ικανότητα να διορίζει άμεσα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου·

Επιπλέον, ως πρόσθετη απόδειξη της ανεξαρτησίας τους, οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι δεσμεύτηκαν για τα ακόλουθα: Οι σύλλογοι δεν θα προχωρήσουν σε μεταγραφές παικτών μεταξύ τους, ως μόνιμοι ή δανεικοί, από τον Ιούλιο του 2024 έως τον Σεπτέμβριο του 2025, με εξαίρεση τις προϋπάρχουσες συμφωνίες μεταγραφής που είχαν συναφθεί πριν από την έναρξη των διαδικασιών της CFCB οι σύλλογοι δεν θα συνάπτουν κανενός είδους συνεργασία, κοινές τεχνικές ή εμπορικές συμφωνίες μεταξύ τους», σημειώνει η UEFA.

Sports in

Η UEFA έδωσε το «οκ» σε Μάντσεστερ Σίτι και Γιουνάιτεντ

«Πράσινο φως» της UEFA σε Χιρόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νις για συμμετοχή σε Champions και Europa League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024