Μερίνο, όπως Φαν Μπάστεν και Γκρόσο !
Άλλες τρεις φορές φιλοξένησαν τα «πάντσερ» μεγάλη διοργάνωση και πάντα ο αντίπαλος τους πλήγωνε με γκολ…buzzer beater είτε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας είτε της παράτασης
Η Ισπανία συνέχισε την παράδοση που θέλει τη Γερμανία να αποκλείεται στον…ξαφνικό θάνατο όταν φιλοξενεί μεγάλη διοργάνωση μετά το 1974, όταν και είχε κατακτήσει τον τίτλο.
Η χρυσή φουρνιά των Δυτικογερμανών (τότε) ως πρωταθλητές Ευρώπης του 1972, σήκωσε και την κούπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1974 επικρατώντας της Ολλανδίας στον τελικό του Μονάχου (2-1) με τα γκολ των Μπράιτνερ και Μίλερ να ανατρέπουν το 1-0 των Οράνιε από το πέναλτι του Ρέζενμπρινγκ μόλις στο πρώτο λεπτό του αγώνα και ενώ οι γηπεδούχοι δεν είχαν καταφέρει να ακουμπήσουν τη μπάλα !
Από τότε, οι Γερμανοί κατέκτησαν εκ νέου Παγκόσμιο Κύπελλο τόσο στη Ρώμη το 1990 όσο και στο Ρίο το 2014, όπως και Euro επίσης στη Ρώμη το 1980 και στο Λονδίνο το 1996.
Όμως δεν κατάφεραν ποτέ ξανά να σηκώσουν ένα μεγάλο τρόπαιο στο σπίτι τους ως οικοδεσπότες και ενώ συμπληρώνεται πλέον μισός αιώνας από το 1974.
Άλλες τρεις φορές φιλοξένησαν μεγάλη διοργάνωση και πάντα ο αντίπαλος τους πλήγωνε με γκολ…buzzer beater είτε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας είτε της παράτασης.
Μετά το 1974 και το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Γερμανία φιλοξένησε το Euro του 1988 και μαζί με την Ιταλία πήραν άνετα τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου τους που οδηγούσαν στα ημιτελικά ξεπερνώντας το εμπόδιο των Δανών και των Ισπανών.
Έχοντας πάρει την πρωτιά στην ισοβαθμία έστειλαν τους Ιταλούς πάνω στη Σοβιετική Ένωση ενώ οι Δυτικογερμανοί (ακόμα για ένα χρόνο) περίμεναν να τελειώσει το παιχνίδι Ιρλανδίας-Ολλανδίας και έτριβαν τα χέρια τους καθώς οι Ιρλανδοί με το 0-0 που κρατούσαν θα ήταν οι αντίπαλοί τους στον ημιτελικό και σαφέστατα πολύ χαμηλότερο εμπόδιο. Όμως το γκολ του Βίμ Κίφτ στο 82’ έστειλε τους Ολλανδούς στα ημιτελικά (νίκησαν με 1-0 την Ιρλανδία και πέρασαν αυτοί).
Στο Αμβούργο στις 21 Ιουνίου του 1988 έγινε ένας μεγάλος ημιτελικός όπου η Ολλανδία αν και βρέθηκε να χάνει από πέναλτι του Λόταρ Ματέους (55’) ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο με πέναλτι του νυν προπονητή τους Ρόναλντ Κούμαν (74’) και ενώ όλα έδειχναν ότι πάμε για παράταση ο μεγάλος Μάρκο Φαν Μπάστεν στο 88ο λεπτό πρόλαβε τον Κόλερ και πλάσαρε τον Ιμελ χαρίζοντας τη νίκη πρόκριση (2-1) στην Ολλανδία.
Στον τελικό ολοκλήρωσε την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του με το ωραιότερο γκολ στην ιστορία των τελικών του Euro κάνοντας το 2-0 στον τελικό με τη Σοβιετική Ένωση με την Ολλανδία του Ρίνους Μίχελς να παίρνει το μοναδικό μεγάλο τίτλο της και τη ρεβάνς από τους Δυτικογερμανούς για το 1974.
Οι Γερμανοί ξαναπήραν μεγάλη διοργάνωση ως οικοδεσπότες το Μουντιάλ του 2006 όπου είχε γίνει το σκάνδαλο με την ψηφοφορία και αντί να καταλήξει το Μουντιάλ στη Νότιο Αφρική (το πήρε 4 χρόνια μετά) πήγε στη Γερμανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του πολύ γνωστού περιοδικού Der Spiegel η ανάθεση τότε της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2006 φέρεται να έγινε κατόπιν χρηματισμού της FIFA, μέσω κατάθεσης υπέρογκου ποσού που προήλθε από μυστικές δοσοληψίες και «μαύρα ταμεία» και ήταν μπλεγμένος και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής αείμνηστος πλέον Φράνς Μπέκενμπαουερ.
Η Γερμανία του Γιούργκεν Κλίνσμαν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά αποκλείοντας την Αργεντινή στα πέναλτι στον προημιτελικό και κόντρα στον κακό της δαίμονα την Ιταλία στο Ντόρτμουντ, τέτοιες μέρες στις 4 Ιουλίου του 2006 ήλπιζε να σπάσει την παράδοση που την ήθελε να μην έχει αποκλείσει ποτέ τη Σκουάντρα Ατζούρα σε νοκ άουτ φάση μεγάλης διοργάνωσης.
Όταν οι Γερμανοί είδαν ότι δεν τα κατάφεραν στην παράταση «κυνήγησαν» να πάνε την πρόκριση στα αγαπημένα τους πέναλτι. Όμως ο Ιταλός τεχνικός Μαρτσέλο Λίπι που δεν ήθελε να ρισκάρει στη ρουλέτα έριξε προς το φινάλε στον αγώνα τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.
Στο 119’ ο Φάμπιο Γκρόσο με ένα τρομερό γκολ «πάγωσε» του Γερμανούς και στο 120’ ο Ντελ Πιέρο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα (2-0) και έστειλε την Ιταλία στον τελικό όπου και πήρε τον τίτλο επικρατώντας στα πέναλτι της Γαλλίας.
Αυτή τη φορά στη Στουτγκάρδη και ενώ ο συγκλονιστικός προημιτελικός Ισπανίας-Γερμανίας πήγαινε ολοταχώς για τα πέναλτι, ο Μερίνο «ντύθηκε» Φαν Μπάστεν και Γκρόσο και έστειλε την Ισπανία στα ημιτελικά.
Παράλληλα οι Φούριας Ρόχας για πρώτη φορά στην ιστορία τους κατάφεραν να νικήσουν διοργανώτρια χώρα σε μεγάλη διοργάνωση καθώς είχαν 0/9 ως τώρα !
Τέσσερις φορές με αποκλεισμό σε Μουντιάλ
0-1 από Ιταλία (Προημιτελικός 1934), 1-6 από Βραζιλία (Τελική φάση 1950), 3-5 στα πέναλτι (0-0) από Νότια Κορέα (Προημιτελικός 2002), 3-4 στα πέναλτι (1-1) από Ρωσία (Φάση των «16» 2018).
Και άλλες πέντε φορές σε Euro, 0-0 με Ιταλία (όμιλοι 1980), 0-2 από Γαλλία (Τελικός 1984), 0-2 από Δ.Γερμανία (όμιλοι 1988), 2-4 στα πέναλτι (0-0) από Αγγλία (προημιτελικός 1996) και 0-1 από Πορτογαλία (όμιλοι 2004).
- Μαγδεμβούργο: Στο στόχαστρο της γερμανικής αστυνομίας τρία άτομα που χειροκροτούσαν τον μακελάρη
- Εγωκεντρικοί, εγωπαθείς και νάρκισσοι γύρω μας: Πώς τους διαχειριζόμαστε;
- LIVE: Ρόμα – Πάρμα
- Γάζα: 28 Παλαιστίνιοι νεκροί από επιθέσεις του Ισραήλ – Οι οκτώ σε σχολείο
- Σαμάτα: «Μπορώ να πεθάνω στο γήπεδο για την αγάπη του κόσμου»
- «Οι νέοι ηγέτες της Συρίας θα εκδιώξουν τις κουρδικές δυνάμεις», λέει η Τουρκία