Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο δολοφόνος «Deadpool»: Σκότωσε δύο γυναίκες και καταδικάστηκε σε θάνατο - Ποιος είναι ο Γουέιντ Γουίλσον;

Ο δολοφόνος «Deadpool»: Σκότωσε δύο γυναίκες και καταδικάστηκε σε θάνατο – Ποιος είναι ο Γουέιντ Γουίλσον;

Ο δολοφόνος μοιράζεται το ίδιο όνομα με τον χαρακτήρα της Marvel «Deadpool».

Ο Γουέιντ Γουίλσον, ένας άνδρας από το Φορτ Μάιερς που μοιράζεται το όνομά του με τον χαρακτήρα «Deadpool» της Marvel Comics, καταδικάστηκε για τις βάναυσες δολοφονίες δύο γυναικών από το Κέιπ Κόραλ το 2019.

Στις 12 Ιουνίου 2024, ο 30χρονος Γουίλσον καταδικάστηκε για έξι κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων δύο δολοφονιών πρώτου βαθμού, στην κομητεία Λι της Φλόριντα.

Ο πατέρας του είπε πως ο Γουίλσον θα το ξαναέκανε εάν δεν τον κατέδιδε ο ίδιος στην αστυνομία

Δεκατρείς ημέρες αργότερα, οι ένορκοι ψήφισαν να στείλουν τον Γουίλσον στην πτέρυγα των θανατοποινιτών για τους φόνους. Εναπόκειται στον δικαστή της δίκης να επιβάλει τη θανατική ποινή στις 23 Ιουλίου.

Η υπόθεση του Γουίλσον έχει τραβήξει την προσοχή σε εθνικό επίπεδο για τους αποτρόπαιους φόνους, τα τατουάζ στο πρόσωπό του και τη γραβάτα του «Deadpool».

Τα εγκλήματα του Γουέιντ Γουίλσον

Ο Γουίλσον κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της Κριστίν Μέλτον και της Νταϊάν Ρουίζ στο Κέιπ Κόραλ της Φλόριντα τον Οκτώβριο του 2019.

Ο Γουίλσον, τότε 25 ετών, συνάντησε την Κριστίν Μέλτον, 35 ετών, και τη φίλη της Στέφανι Σέιλορς στις 7 Οκτωβρίου 2019, στο Buddah LIVE, ένα μπαρ στο Fort Myers.

Αφού έκλεισε το μπαρ, οι τρεις τους πήγαν στο σπίτι της Μέλτον στο Cape Coral. Αφού έφυγε η Σέιλορς, ο Γουίλσον στραγγάλισε μέχρι θανάτου τη Μέλτον ενώ κοιμόταν στο κρεβάτι της.

Στη συνέχεια, έκλεψε το αυτοκίνητό της. Την ίδια μέρα, ο Γουίλσον είδε την 43χρονη Νταϊάν Ρουίζ να περπατάει σε έναν δρόμο του Cape Coral, της ζήτησε οδηγίες για ένα κοντινό σχολείο και την έκανε να μπει στο αυτοκίνητο.

Όταν η Ρουίζ προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο, ο Γουίλσον της επιτέθηκε, τη χτύπησε και τη στραγγάλισε προτού την σπρώξει έξω από το αυτοκίνητο και την πατήσει 10 με 20 φορές.

Τηλεφώνησε στον πατέρα του και καυχιόταν για τις δολοφονίες

Μετά τους φόνους, ο Γουίλσον τηλεφώνησε αρκετές φορές στον βιολογικό του πατέρα Στίβεν, ομολογώντας και αφηγούμενος τις φρικιαστικές λεπτομέρειες των εγκλημάτων.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Στίβεν ανέβηκε στο εδώλιο για να καταθέσει λεπτομερώς τα όσα ειπώθηκαν στη συνομιλία που έλαβε χώρα στις 6 Οκτωβρίου 2019, ενώ ο γιος του παρακολουθούσε.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε πως ο γιος του μπήκε σε λεπτομέρειες για τους φόνους. Συγκεκριμένα, για τον θάνατο της Μέλτον είπε: «έπνιξα αυτή τη β***α».

Ενώ για τον θάνατο της Ρουίζ ανέφερε:

«Είπε ότι την έβγαλε από το αυτοκίνητο και συνειδητοποίησε ότι ανέπνεε ακόμα. Είπε [στη συνέχεια] ότι μπήκε ξανά στο αυτοκίνητο και την πάτησε μέχρι που έμοιαζε με σπαγγέτι».

Όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο για τη συμπεριφορά του Γουίλσον στις κλήσεις, ο Στίβεν αποκάλυψε ότι ο γιος του ήταν «ενθουσιασμένος» από τις πράξεις του, προσθέτοντας ότι δεν φάνηκε να δείχνει τύψεις. Ο πατέρας του είπε στη συνέχεια, πως ο Γουίλσον θα το ξαναέκανε εάν δεν τον κατέδιδε ο ίδιος στην αστυνομία.

Η ομάδα υπεράσπισης του Γουίλσον υποστήριξε ότι ο πελάτης τους, ο οποίος δεν κατέθεσε, έχει «άρρωστο μυαλό» καθώς και εθισμό στα ναρκωτικά. Ωστόσο, οι ένορκοι δεν αναγνώρισαν ως ελαφρυντικό τη χρήση ουσιών για τη δολοφονία δύο γυναικών και καταδίκασαν τον Γουίλσον σε θανατική ποινή.

Η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 23 Ιουλίου.

Πηγή φωτογραφιών: The Sun

Sports in

Και Βεζένκοφ και… «μπαμ» για τον Ολυμπιακό

Μετά τη «βόμβα» με Βεζένκοφ, στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού βρίσκεται πλέον ο Εβάν Φουρνιέ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024