Ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ άρχισε να διορίζει τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του μετά από τη συντριπτική εκλογική νίκη των Εργατικών στις χθεσινές εκλογές.
Η Ρέιτσελ Ριβς θα αποτελέσει τη νέα υπουργό Οικονομικών της χώρας και θα γίνει η πρώτη γυναίκα στο πόστο αυτό στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης, η Άντζελα Ρέινερ είναι η νέα αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης.
Ο Ντέιβιντ Λάμι διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών της χώρας, o Τζον Χίλι υπουργός Άμυνας και η Ιβέτ Κούπερ υπουργός Εσωτερικών, με χαρτοφυλάκιο μεταξύ άλλων την εσωτερική ασφάλεια και την αστυνόμευση.
Ο Στάρμερ έχει δεσμευτεί να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Βρετανίας και να επιφέρει πολιτική σταθερότητα μετά από 14 χρόνια κυβερνήσεων των Τόρις.
Οι διορισμοί αυτών των πλέον υψηλόβαθμων στελεχών της νέας κυβέρνησης των Εργατικών ήταν ευρέως αναμενόμενοι.
Αυτοί είναι οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης Στάρμερ
Η Άντζελα Ράινερ (Angela Rayner) θα αναλάβει αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός για τη Στέγαση και τις Κοινότητες.
Ο Τζόναθαν Ρέινολντς αναλαμβάνει υπουργός Επιχειρηματικότητας.
Ο πρώην πρόεδρος των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, αναλαμβάνει υπουργός Ενεργείας.
Ο Ντέιβιντ Λάμι αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών.
Η Ιβέτ Κούπερ υπουργός Εσωτερικών.
Ο Τζον Χίλεϊ υπουργός Άμυνας.
Ο Πατ ΜακΦάντεν καγκελάριος του δουκάτου του Λάνκαστερ (αντίστοιχο του υπουργού Επικρατείας άνευ χαρτοφυλακίου).
Η Σαμπάνα Μαχμούντ αναλαμβάνει υπουργός Δικαιοσύνης.
Ο Γουές Στρίτινγκ αναλαμβάνει υπουργός Υγείας.
Η Μπρίτζετ Φίλιπσον αναλαμβάνει υπουργός Παιδείας.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.