Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η χώρα ψήφισε για αλλαγή και ότι είναι η ώρα για το κόμμα του ν’ ανταποκριθεί στις προσδοκίες, μιλώντας για την ιστορική νίκη των Εργατικών στις εκλογές στη Βρετανία.

“Απόψε οι άνθρωποι εδώ και σε ολόκληρη τη χώρα μίλησαν και είναι έτοιμοι για την αλλαγή”, δήλωσε ο Στάρμερ.

“Η αλλαγή αρχίζει ακριβώς εδώ”.

Οι δημοσκοπήσεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας νωρίτερα, έδειχναν ότι το Εργατικό Κόμμα κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές με καθαρή πλειοψηφία, τοποθετώντας τον Στάρμερ σε τροχιά ανάληψης της πρωθυπουργίας από τον Ρίσι Σούνακ, θέτοντας τέρμα σε μία περίοδο 14 ετών συντηρητικών κυβερνήσεων στη Βρετανία.

Νωρίτερα, ο Κιρ Στάρμερ ευχαρίστησε όσους ψήφισαν τους Εργατικούς οδηγώντας το κόμμα σ΄ έναν ιστορικό θρίαμβο αφού εκτιμάται πως θα εξασφαλίσουν 410 από τις συνολικά 650 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, μετά τη δημοσιοποίηση του exit poll, ο σερ Κιρ Στάρμερ ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν και «εμπιστεύτηκαν ένα αλλαγμένο Εργατικό Κόμμα».

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ είχε ευχαριστήσει τους υποψηφίους των Συντηρητικών, εθελοντές και ψηφοφόρους. «Σας ευχαριστώ για την σκληρή δουλειά σας, σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας, και σας ευχαριστώ για την ψήφο σας», έγραψε σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter).