Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές Βρετανία: Η πρώτη αντίδραση του Κιρ Στάρμερ μετά το exit poll

Εκλογές Βρετανία: Η πρώτη αντίδραση του Κιρ Στάρμερ μετά το exit poll

Συντριπτική νίκη του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος υπό τον Κιρ Στάρμερ στις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία αποτυπώνει το exit poll του BBC

Θρίαμβο των Εργατικών στις βουλευτικές εκλογές και συντριβή των Συντηρητικών δείχνει το exit poll στη Βρετανία αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Οι εκτιμήσεις ανακοινώθηκαν μόλις έκλεισαν οι κάλπες στις 22:00 τοπική ώρα (00:00 ώρα Ελλάδας). Ωστόσο, θα χρειαστεί αναμονή αρκετών ωρών για τα αποτελέσματα, που θα ανακοινώνονται ανά εκλογική περιφέρεια μέχρι νωρίς το πρωί.

Συγκεκριμένα, το exit poll του BBC αναφέρει 410 έδρες (από τις συνολικά 650 έδρες του κοινοβουλίου) για το Εργατικό Κόμμα, 131 για το Συντηρητικό κόμμα, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 61 έδρες, το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ 13 έδρες, το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας (SNP) 10 έδρες και οι  Πράσινοι 2 έδρες.

Ο Κιρ Στάρμερ των Εργατικών λίγο μετά την ανακοίνωση των exit poll εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσους ψήφισαν τους Εργατικούς.

Σε ανάρτησή του στο Χ, λέει: «Σε όλους όσους έκαναν εκστρατεία για τους Εργατικούς σε αυτές τις εκλογές, σε όλους όσους μας ψήφισαν και εμπιστεύτηκαν το αλλαγμένο μας Εργατικό Κόμμα – σας ευχαριστώ».

Η ανάρτησή του

Ο Στάρμερ έχει μεταμορφώσει το Εργατικό Κόμμα

Η αναπληρώτρια αρχηγός των Εργατικών, Άντζελα Ρέινερ, σχολιάζοντας το exit poll, ανέφερε: «Οι αριθμοί είναι ενθαρρυντικοί, αλλά το exit poll είναι exit poll, οπότε δεν έχουμε ακόμη αποτελέσματα».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι ο Κιρ Στάρμερ έχει κάνει «τρομερή δουλειά» μεταμορφώνοντας το Εργατικό κόμμα και ότι είναι αισιόδοξη «ότι ο κόσμος τον έχει στηρίξει».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, η Ρέινερ είπε ότι θα ήταν «τιμή» της να επανεκλεγεί βουλευτής.

Πρόσθεσε ότι ως κόμμα της αντιπολίτευσης τα τελευταία 14 χρόνια, δεν κατάφερε να «επιφέρει αλλαγές» – και θα ήταν «προνόμιο» να επιφέρει την αλλαγή που θέλει ο κόσμος.

Sports in

Σέκουλιτς: «Η Ελλάδα έχει φοβερή ομάδα»

Την Ελλάδα ως φαβορί έχρισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβενίας, Αλεξάντερ Σέκουλιτς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024