Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η δυναστεία Ντίσνεϊ αναστέλλει τις δωρεές μέχρι να αποσύρει ο Μπάιντεν την υποψηφιότητά του

ΗΠΑ: Η δυναστεία Ντίσνεϊ αναστέλλει τις δωρεές μέχρι να αποσύρει ο Μπάιντεν την υποψηφιότητά του

«Εάν ο Μπάιντεν δεν αποσυρθεί, οι Δημοκρατικοί θα ηττηθούν» λέει η Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ, προσθέτοντας ότι «Οι συνέπειες αυτής της ήττας θα είναι πραγματικά τρομερές».

Η Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από βίντεο του CNN) – μικρανιψιά του Γουόλτ Ντίσνεϊ, ιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας (The Walt Disney Company) – δήλωσε χθες Πέμπτη στο CNBC ότι αναστέλλει τις δωρεές της προς το Δημοκρατικό Κόμμα έως ότου ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

«Ο Μπάιντεν είναι καλός άνθρωπος (…), αλλά το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο»

«Είναι ρεαλισμός, όχι ασέβεια. Ο Μπάιντεν είναι καλός άνθρωπος και υπηρέτησε τη χώρα του με αξιοθαύμαστο τρόπο, αλλά το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο» τόνισε, προεξοφλώντας πως «εάν ο Μπάιντεν δεν αποσυρθεί, οι Δημοκρατικοί θα ηττηθούν. Είμαι απολύτως βέβαιη γι’ αυτό. Οι συνέπειες αυτής της ήττας θα είναι πραγματικά τρομερές», είπε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κατ’ επανάληψη διαμηνύσει πως δεν έχει σκοπό να αποσύρει την υποψηφιότητά του, παρά την ανησυχία που πυροδότησε η απογοητευτική επίδοσή του στην προ ημερών τηλεμαχία του με τον Ντόναλτν Τραμπ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αχαρτογράφητο έδαφος

Με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να δέχεται πιέσεις να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία, το κόμμα του έχει εισέλθει σε αχαρτογράφητο έδαφος, παλεύοντας μ’ έναν μακρύ κατάλογο κινδύνων, καθώς αντιμετωπίζει την προοπτική αντικατάστασής του σχεδόν δύο μήνες πριν το συνέδριο του κόμματος.

Ολα αυτά έχουν αφήσει τους Δημοκρατικούς να παλεύουν με κρίσιμα ερωτήματα: Είναι ευκολότερο να νικήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ με ή χωρίς τον Τζο Μπάιντεν στην κορυφή του ψηφοδελτίου; Είναι πιο ριψοκίνδυνο να πάνε μ’ έναν νέο υποψήφιο ή να παραμείνουν μ’ έναν πρόεδρο που φαίνεται να οδεύει προς την ήττα; (περισσότερα εδώ)

Sports in

Εξελίξεις με Βεζένκοφ: Όλα δείχνουν επιστροφή στον Ολυμπιακό

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι έτοιμος για την πιο μεγάλη απόφαση της καριέρας του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024