Οι διακοπές της 4ης Ιουλίου μετατράπηκαν σε εφιάλτη για τους λουόμενους στην παραλία γύρω από το Σάουθ Πάντρε Άιλαντ του Τέξας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η αστυνομία ανέφερε πως δύο άτομα δαγκώθηκαν από έναν καρχαρία και άλλα δύο άτομα ήρθαν σε επαφή μαζί του αλλά δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η στιγμή της διάσωσης γυναίκας από την επίθεση

Τουλάχιστον μία από τις επιθέσεις χαρακτηρίστηκε ως σοβαρή καθώς ο καρχαρίας κατάφερε να δαγκώσει το πόδι μιας γυναίκας.

Οι συναντήσεις με καρχαρίες δεν είναι συχνό φαινόμενο στο Τέξας

Το βίντεο που κοινοποιήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X(πρώην Twitter) δείχνει το θαλασσινό νερό κοντά στην παραλία να γίνεται κόκκινο καθώς το αίμα αναβλύζει από την πληγή του θύματος.

Το βίντεο δείχνει άλλους λουόμενους να έχουν πλησιάσει τη γυναίκα και να της δίνουν τις πρώτες βοήθειες ενώ την βγάζουν από το νερό.

Στη συνέχεια, τυλίγουν έναν επίδεσμο γύρω από το πόδι της για να επιβραδύνουν την αιμορραγία. Την ίδια ώρα, ένα ραχιαίο πτερύγιο φαίνεται να κολυμπάει μπρος-πίσω κοντά στην ακτογραμμή.

Δύο ακόμη άτομα ήρθαν σε επαφή με τον καρχαρία, αλλά κατάφεραν να διαφύγουν χωρίς σημαντικά τραύματα.

Η ανακοίνωση για την επίθεση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πάρκων και Άγριας Ζωής του Τέξας, οι συναντήσεις με καρχαρίες δεν είναι συχνό φαινόμενο στο Τέξας και όταν συμβαίνουν, συνήθως πρόκειται για λάθος προσανατολισμό του καρχαρία.

Ο Chris Dowdy, υπεύθυνος της Υπηρεσίας Πάρκων και Άγριας Ζωής του Τέξας, δήλωσε ότι οι Αρχές πιστεύουν ότι υπεύθυνος ήταν ένας μοναδικός καρχαρίας μήκους περίπου 2,5 μέτρων. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σκάφη και ελικόπτερα για να εντοπίσουν τον καρχαρία, ενώ η πόλη εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να κλείσει την παραλία.

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας Jim Pigg γνωστοποίησε επίσης ότι ο καρχαρίας «εντοπίστηκε στο νότιο άκρο του νησιού και εκτοπίστηκε σε βαθύτερα νερά».

Το Σάουθ Πάντρε Άιλαντ είναι ένα νησί-φράγμα μήκους 113 μιλίων, στο νότιο άκρο του Τέξας, γνωστό για τα θέρετρα και τις παραλίες του.