Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετάνια: Ποια είναι η Βικτόρια Στάρμερ, η σύζυγος του νέου πρωθυπουργού

Βρετάνια: Ποια είναι η Βικτόρια Στάρμερ, η σύζυγος του νέου πρωθυπουργού

Η σύζυγος του νέου πρωθυπουργού, Βικτόρια Στάρμερ είναι μία από τις νεότερες κατοίκους της Ντάουνιγκ Στριτ

Ο Κιρ Στάρμερ κέρδισε μια ιστορική συντριπτική νίκη στις βρετανικές εκλογές και σύντομα θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

Στο πλευρό του νέου Πρωθυπουργού, στέκεται διακριτικά η νέα πρώτη κυρία της Βρετανίας, η 49χρονη Lady Βικτόρια Στάρμερ, η οποία δεν έχει δώσει ποτέ συνέντευξη – και σύμφωνα πληροφορίες, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Kόρη Πολωνο-Εβραίου, γεννημένη και μεγαλωμένη στο εύπορο προάστιο του Λονδίνου, Gospel Oak, η Lady Βικτόρια έχει σταθεί αθόρυβα στο πλευρό του – ήταν εκεί όταν κράτησε την έδρα του στο Holborn και το St Pancras σε μια ιστορική εκλογική αναμέτρηση, έδωσε τη νικητήρια ομιλία του και δίπλα του για να συναντήσει τον βασιλιά.

Σε αντίθεση με τη σύζυγο του Ρίσι Σουνάκ, Akshata Murty, η οποία τον σύστησε με ομιλία στο συνέδριο των Τόρις και έδωσε μια συνέντευξη στην κάμερα του Grazia όπου μίλησε για τις δουλειές του σπιτιού και τις αγαπημένες της οικογενειακές δραστηριότητες, δεν βλέπουμε ή ακούμε συχνά τη Lady Βικτόρια Στάρμερ.

Η σύζυγος του νέου πρωθυπουργού είναι δικηγόρος

Όπως και ο σύζυγός της, η Lady Βικτόρια εκπαιδεύτηκε ως δικηγόρος και το ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω της δουλειάς.

Ο Sir Κιρ περιέγραψε την πρώτη τους συνάντηση ενώ ήταν στην εκπομπή Life Stories του Piers Morgan το 2020.

«Έκανα μια υπόθεση στο δικαστήριο και όλα εξαρτιόνταν από το αν τα έγγραφα ήταν ακριβή. Ρώτησα [τους συναδέλφους μου] ποιος πραγματικά συνέταξε αυτά τα έγγραφα, μου είπαν μια γυναίκα που ονομάζεται Βικτόρια, οπότε είπα ας τη φέρουμε στη γραμμή».

Είπε ότι την άκουσε να μουρμουρίζει «Ποιος στο διάολο νομίζει ότι είναι;» πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Το νέο πρωθυπουργικό ζευγάρι της Βρετανίας

Χωρίς να πτοηθεί, της ζήτησε να βγουν ραντεβού σε μια παμπ στο Camden. Αυτό συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2007.

Τώρα η Βικτορία Στάρμερ εργάζεται στον τομέα της επαγγελματικής υγείας για το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου) – ένας ρόλος που αγαπάει, δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ σε συνέντευξή του στη Sunday Mirror.

Η δουλειά της δίνει μια εικόνα από το μέτωπο της υπηρεσίας υγείας, είπε.

«Έχω άμεση οπτική επαφή σε καθημερινή βάση με τις προκλήσεις του NHS και το ηθικό του προσωπικού».

«Το θέλει και το αγαπάει»  να δουλεύει εκεί, συμπλήρωσε.

Η φωτογραφία που σχολιάστηκε θετικά

Εν μέσω αναταραχής στον Τύπο σχετικά με το γιατί η Lady Στάρμερ δεν είχε εμφανιστεί στην προεκλογική εκστρατεία, ο Κιρ Στάρνερ μοιράστηκε μια φωτογραφία τους από την περιοδεία Eras Tour της Taylor Swift στο Λονδίνο.

Η πολιτική συντάκτρια του Sky News, Beth Rigby, δήλωσε στο podcast Electoral Dysfunction ότι φαινόταν να υπάρχει ένα στοιχείο «χορογραφίας» της φωτογραφίας.

«Νομίζω ότι ίσως υπήρχε κάτι για να υπενθυμίσει σε όλους ότι είναι ευτυχισμένος παντρεμένος με τη Βικτορία… απλά κάπως να την εισάγει με έναν τρόπο που ήταν πραγματικά χαμηλών τόνων, αλλά πολύ, ξεκάθαρο», είπε.

Η πρώην σύμβουλος των Εργατικών Ayesha Hazarika δήλωσε στο podcast ότι ο τρόπος με τον οποίο το ζευγάρι είχε προσεγγίσει αυτή την εκστρατεία έδειχνε μια απομάκρυνση από τη στάση της «δεκαετίας του 1980» του «εγώ είμαι ο άντρας και εδώ είναι το πολιτικό μου τρόπαιο, η σύζυγός μου».

Αντικατοπτρίζει ότι είναι «μια σύγχρονη, επαγγελματικά καταξιωμένη γυναίκα με το δικό της δικαίωμα», είπε.

Τα δυο τους παιδιά

Ο Κιρ Στάρμερ και η Lady Βικτορία έχουν δύο κοινά παιδιά και ζουν στο Camden, στην εκλογική του περιφέρεια Holborn and St Pancras.

Δεν αναφέρουν τα ονόματα των παιδιών τους δημοσίως.

Η Lady Βικορίαέχει κρατηθεί σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – δεν έχει δώσει ποτέ συνέντευξη και «θα το κρατήσουμε έτσι», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ στους Times.

«Δεν πρόκειται να προσποιηθώ ότι είναι εύκολο γι’ αυτήν, διότι δεν είναι. Θέλει να συνεχίσει τη ζωή της», είπε.

Οι δυο τους στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ντάουνιγκ Στριτ

«Είναι μια τεράστια εισβολή όταν έχεις μέσα ενημέρωσης έξω από το σπίτι. Είναι ανασταλτικό για όλη την οικογένεια. Αυτό την επηρεάζει και θα την επηρεάσει ακόμη περισσότερο».

Η σύζυγος του πρωθυπουργού είναι όπως προαναφέραμε Εβραία και ο σερΚιρ μίλησε για τη διατήρηση της παράδοσης των οικογενειακών δείπνων της Παρασκευής, όπου συχνά ο πατέρας της συμμετέχει στις προσευχές.

«Έχει να κάνει απλά με το να είσαι με την οικογένεια», δήλωσε στην εφημερίδα Jewish Chronicle το 2020.

«Έχει να κάνει με το να είμαστε λίγο πιο πειθαρχημένοι, με το να είμαστε στο σπίτι με τα παιδιά μας που μεγαλώνουν γρήγορα».

Οι φήμες για τις ταινίες της Μπρίτζετ Τζόουνς

Πολλά χρόνια κυκλοφορούν φήμες ότι ο Κιρ Στάρμερ ήταν η έμπνευση για χαρακτήρα στη σειρά βιβλίων και ταινιών Μπρίτζετ Τζόουνς.

Οι φήμες, που θέλουν τον Στάρμερ να αποτελεί την έμπνευση για τη δημιουργία του δικηγόρου Μαρκ Ντάρσι, έχουν διαψευστεί από την συγγραφέα του βιβλίου.

Η Έλεν Φίλντινγκ, η οποία έγραψε τη σειρά Bridget Jones, την οποία υποδύεται η Ρενέ Ζελβέγκερ στις κινηματογραφικές μεταφορές, αρνήθηκε ότι ο χαρακτήρας του Κόλιν Φερθ βασίζεται στον ηγέτη των Εργατικών, μετά από επανειλημμένες εικασίες.

«Είναι μια φήμη που κάνει το γύρο του κόσμου εδώ και χρόνια, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω την απάντηση… Φυσικά και θα (κολακευόμουν). Αλλά ειλικρινά δεν ξέρω» έχει πει ο ίδιος ο Κιρ Στάρμερ.

Sports in

Η πρώτη προπόνηση του Μπρινιόλι με τη φανέλα της ΑΕΚ (vid)

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΚ, με την Ένωση να ανεβάζει video από το πρόγραμμά του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024