Ένας άνδρας εντόπισε τους γονείς του, τους οποίους είχε χάσει σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό ως νήπιο πριν από 30 χρόνια.

Ο Gouming Martens, ο οποίος ήταν τριών ετών τότε, βρέθηκε από καλόκαρδους ντόπιους που τον έστειλαν σε ένα κοντινό ορφανοτροφείο.

Ταξίδευε από το σπίτι των γονιών του στην επαρχία Jiangsu της Κίνας προς τη γενέτειρα της μητέρας του στην επαρχία Sichuan όταν έχασε τα ίχνη τους το 1994.

Αργότερα υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι στην Ολλανδία τον Jozef και την Maria Martens το 1996 και μεγάλωσε μαζί τους.

Οι θετοί γονείς του τον βάφτισαν Gouming από το όνομα που του είχε δοθεί από το ορφανοτροφείο, Gou Yongming.

Πώς τον βοήθησαν οι θετοί γονείς του να βρει τους βιολογικούς του γονείς

Η ολλανδική οικογένειά του υποστήριξε τη 12χρονη αναζήτησή του για να βρει τους βιολογικούς του γονείς και μαζί επισκέφθηκαν την Κίνα το 2007 για να αναζητήσουν στοιχεία, αλλά το ορφανοτροφείο είχε έκτοτε κλείσει.

Ο Γκούμινγκ πέρασε τα επόμενα πέντε χρόνια μαθαίνοντας εκ νέου πώς να μιλάει μανδαρινικά και επισκέφθηκε την Κίνα άλλες τρεις φορές στα πανεπιστημιακά του χρόνια.

Το 2012, καταχώρησε τα στοιχεία του στην Ένωση Εθελοντών Baby Huijia στην πόλη Tonghua, η οποία βοηθά στην επανένωση χωρισμένων μελών οικογενειών.

Περίπου την ίδια εποχή, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας.

Στη συνέχεια, ο Gouming μετακόμισε στον Καναδά, όπου αποφοίτησε με διδακτορικό στη γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο McGill, και σήμερα εργάζεται ως ειδικός στην αναγνώριση ομιλίας τεχνητής νοημοσύνης στον Καναδά.

Τον περασμένο Οκτώβριο, εθελοντές τον ενημέρωσαν ότι είχαν ταυτοποιήσει το DNA του με μια γυναίκα με το όνομα Wen Xurong.

Η Wen και ο σύζυγός της Gao Xianjun δεν είχαν σταματήσει ποτέ να αναζητούν τον γιο που έχασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό εκείνη τη μοιραία ημέρα πριν από 30 χρόνια.

Τι του έδωσαν οι βιολογικοί συγγενείς του

Δυστυχώς, ο πατέρας της Gouming απεβίωσε το 2009.

Ο αδελφός της Gao Xianjun ζήτησε από τη Wen να καταγράψει το DNA της στην αστυνομία το 2017. Αφού επιβεβαιώθηκε η ταύτιση του DNA, ο Gouming επανενώθηκε με τη μητέρα του τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Επισκέφθηκε τον τάφο του πατέρα του στην Jiangsu και συνάντησε τα ετεροθαλή αδέλφια του και τις θείες και τους θείους του.

Εκτός απ΄Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ένας θείος του παρέδωσε μάλιστα το μερίδιό του από το πακέτο αποζημίωσης που έλαβε ο πατέρας του για την κατεδάφιση του σπιτιού του πριν από πολλά χρόνια.

Ο θείος είχε φυλάξει γι’ αυτόν την αποζημίωση για πάνω από μια δεκαετία.

Αφού ξεκίνησε μια επιτυχημένη καριέρα στον Καναδά, ο Gouming δήλωσε ότι σχεδιάζει να επιστρέψει στην Κίνα για να βλέπει τους συγγενείς του τουλάχιστον μία φορά κάθε χρόνο.