Η βασίλισσα Σοφία και η αδερφή της πριγκίπισσα Ειρήνη βρίσκονται στην Κρήτη, με αφορμή τα εγκαίνια από την πρόεδρο της Δημοκρατίας της έκθεσης «Πάμπλο Πικάσο – Η χαρά της ζωής», στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας στην Κρήτη.

Στην Κρήτη

Μάλιστα, η βασίλισσα Σοφία ξεναγήθηκε στο μουσείο το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Ιουνίου, πριν τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης. Σε πλάνα που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το ERTNEWS εμφανίζεται η πριγκίπισσα Ειρήνη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η πριγκίπισσα Ειρήνη ταλαιπωρείται από διάφορα προβλήματα υγείας. Εκτός από θέματα στην βάδιση δημοσιεύματα την θέλουν να έχει και γνωστική παρακμή.

Στη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα

Παράλληλα, μετά την εγκαίνια της έκθεσης η βασίλισσα Σοφία παρακολούθησε τη συναυλία του Έλληνα καλλιτέχνη, η οποία πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του μουσείου.

Το πρόσφατο πρόβλημα υγείας της Βασίλισσας Σοφίας

Τον Μάρτιο του 2024, η βασίλισσα, μητέρα του βασιλιά Φελίπε νοσηλεύθηκε στην κλινική Ruber της Μαδρίτης αντιμετωπίζοντας λοίμωξη του ουροποιητικού Κατά την νοσηλεία της είχε στο πλευρό της τον βασιλιά Φελίπε που ήταν εκείνος που την μετέφερε στο νοσοκομείο και την επισκεπτόταν καθημερινά.

Ήταν η πρώτη φορά που η 85χρονη βασίλισσα εισήχθη σε κλινική για να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα υγείας.