Στις 5 Ιουλίου, ο Κίρ Στάρμερ έγινε ο 58ος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και ο Λάρι ο γάτος, η μασκότ της οδού Ντάουνινγκ Στριτ είναι έτοιμος να υποδεχτεί τον έκτο πρωθυπουργό.

Η ιστορία του Λάρι

Την Παρασκευή, η πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του Κίρ Στάρμερ περιελάμβανε αρκετές ενημερώσεις, μεταξύ των οποίων και μία με το διάσημο γάτο της οδού Ντάουνινγκ Στριτ 10.

Το αξιολάτρευτο γκρι-άσπρο γατάκι έχει κερδίσει τις καρδιές πολλών και έχει τεράστιο κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με περισσότερους από 860.000 ακόλουθους στο X – πρώην γνωστό ως Twitter – είναι ένας από τους πιο διάσημους κατοίκους της οδού Ντάουνινγκ Στριτ 10. Το γατάκι ήταν κάποτε ένα αδέσποτο το οποίο διέσωσε το Battersea Dogs and Cats Home. Τον έφεραν στο θρυλικό σημείο αναφοράς για να βοηθήσει με το πρόβλημα των τρωκτικών.

Ο Λάρι είναι ο «Chief Mouser to the Cabinet Office» από το 2011. Έχει υποδεχθεί και αποχαιρετήσει πέντε πρωθυπουργούς και είναι έτοιμος να υποδεχθεί τον έκτο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, τον Κίρ Στάρμερ. Ενώ ο Ντέιβιντ Κάμερον, η Τερέζα Μέι, ο Μπόρις Τζόνσον, η Λιζ Τρας και ο Ρίσι Σούνακ ήρθαν και έφυγαν, ο Λάρι έμεινε γιατί κάποιος έπρεπε να είναι επικεφαλής, όπως σημείωσε σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο X – πρώην Twitter -.

Το γατάκι είναι περίπου 17 ετών και συνήθως είναι απασχολημένο με το να υποδέχεται τους καλεσμένους στην οδό Ντάουνινγκ Στριτ. Ωστόσο, η βασική του ευθύνη παραμένει η ίδια, δηλαδή να βρει «μια λύση για την κατάληψη του οίκου από ποντίκια», σύμφωνα με τον ιστότοπο της  Ντάουνινγκ Στριτ.