Η Hailey Bieber φροντίζει αρκετά την επιδερμίδα της και αυτό φαίνεται σε κάθε εμφάνισή της. Η αισθητικός της, Emma Goodman, μίλησε στο Net-a-porter για τις 8 skincare συνήθειες του διάσημου μοντέλου που κάνουν την επιδερμίδα της να λάμπει εκ των έσω και εσείς δεν έχετε παρά να τις δοκιμάσετε ASAP!

#1

Μην υπερβάλλετε με την απολέπιση

Η υπερβολική ή «σκληρή» απολέπιση διαταράσσει τον επιδερμιδικό φραγμό, με αποτέλεσμα το δέρμα να ερεθίζεται και να γίνεται πιο ευαίσθητο και ξηρό, ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε πρόωρη γήρανση. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Emma Goodman συμβουλεύει να κάνετε ήπια και όχι συχνή απολέπιση. «Στο ινστιτούτο μου χρησιμοποιώ ένζυμα φρούτων-οξέων για απολέπιση, τα οποία είναι πολύ ήπια, και μία φορά τον μήνα κάνω μικροδερμοαπόξεση στις πελάτισσές μου.» αναφέρει η ίδια.

#2

Αναθεωρήστε τη χρήση της ρετινόλης

«Πολλές γυναίκες εφαρμόζουν ρετινόλη, η οποία -εάν χρησιμοποιείται υπερβολικά- διαταράσσει τον επιδερμιδικό φραγμό, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο λεπτό κι ευαίσθητο.» εξηγεί η αισθητικός. Σημειώνει, μάλιστα, ότι τα ρετινοειδή καλό είναι να χρησιμοποιούνται για έξι μήνες και μετά να διακόπτονται τους επόμενους 6, για να δείτε θετικά αποτελέσματα. «Η ρετιναλδεΰδη, από την άλλη, περιορίζει την εμφάνιση των ουλών, προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει τους πόρους. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι δεν «κάθεται» στην επιφάνεια της επιδερμίδας, όπως η ρετινόλη, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα κι ερεθισμό.» τονίζει η Emma Goodman προσθέτοντας ότι μια μελέτη έδειξε ότι η ρετινόλη κάνει πιο «γεμάτο» μεν το δέρμα, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ερεθισμό που εμφανίζεται στην επιδερμίδα και μετά υποχωρεί -η ρετιναλδεΰδη δεν το κάνει αυτό.

#3

Πείτε «ναι» στα μικρορεύματα

Οι συσκευές μασάζ με μικρορεύματα είναι οι αγαπημένες της Emma Goodman. «Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στην επιδερμίδα και «γυμνάζουν» τους μυς του προσώπου, κρατώντας σφριγηλό το περίγραμμά του όσο μεγαλώνετε» εξηγεί η ειδικός και προσθέτει: «Οι επαγγελματικές συσκευές που χρησιμοποιούν οι experts στα ινστιτούτα χρησιμοποιούν ρεύμα υψηλότερης τάσης, επομένως θα δείτε πιο μακροπρόθεσμα οφέλη εάν κάνετε αυτήν τη θεραπεία στον ειδικό. Μερικές γυναίκες έρχονται μια φορά τον μήνα σε μένα για μια θεραπεία με μικρορεύματα και στη συνέχεια χρησιμοποιούν μια παρόμοια συσκευή στο σπίτι μεταξύ των συνεδριών.» λέει η αισθητικός.

#4

Εφαρμόστε μαγειρική σόδα

Εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, η Emma Goodman ορκίζεται σε αυτό το κόλπο που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι. «Αναμείξτε λίγη μαγειρική σόδα με το καθαριστικό προσώπου σας για να κάνετε μια ήπια απολέπιση. Κάντε το μερικές φορές την εβδομάδα εάν έχετε αυξημένη λιπαρότητα ή φραγμένους πόρους.» μοιράζεται η ίδια.

#5

Κάντε μασάζ με gua sha

Για να απομακρύνετε τις τοξίνες από την επιδερμίδα, είναι σημαντικό να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο με gua sha. «Το κάνω το βράδυ πριν κοιμηθώ, μετά τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός μου -μπορείτε να έχετε ένα gua sha στο κομοδίνο και να κάνετε μασάζ κάθε βράδυ για περίπου 10-15 λεπτά, ενώ αν δεν έχετε χρόνο ή είστε πολύ κουρασμένες, και 5 λεπτά αρκούν.» προτείνει η αισθητικός, ενώ ταυτόχρονα προσθέτει ότι μια καλή ιδέα είναι να το παίρνετε και μαζί σας στα ταξίδια σας, ειδικά εάν πετάτε με αεροπλάνο, για να μειώσετε την κατακράτηση που δημιουργείται στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

#6

Χρησιμοποιήστε ροδόνερο πριν το έλαιο προσώπου

Η Hailey Bieber λατρεύει να χρησιμοποιεί έλαια προσώπου, για να πετύχει αυτό το dewy αποτέλεσμα στο δέρμα της. «Πριν απλώσετε το έλαιο προσώπου, εφαρμόστε πρώτα ροδόνερο ή κάποιο ενυδατικό toner στην επιδερμίδα, ώστε να είναι νωπή κι έτσι να απορροφήσει καλύτερα το έλαιο.» συμβουλεύει η αισθητικός.

#7

Η skincare ρουτίνα κατά την εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη μπορεί να επιφέρει μια σειρά δερματικών αλλαγών. «Η υπερμελάγχρωση είναι μια κοινή ανησυχία που προέρχεται από τις διακυμάνσεις των ορμονών. Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακό. Εάν έχετε κνησμό -άλλη μια δερματική ανησυχία κατά την εγκυμοσύνη-, φροντίστε να ενυδατώνετε καλά την επιδερμίδα σας.» εξηγεί η Emma Goodman. «Αποθηκεύστε τις μάσκες και τις κρέμες με υφή gel στο ψυγείο για να δροσίζετε και να ανακουφίζετε το δέρμα σας κάθε φορά που τις χρησιμοποιείτε» προτείνει η αισθητικός.

#8

Επενδύστε στα κατάλληλα προϊόντα

Η Emma Goodman προτείνει να επενδύσετε σε high-end ορούς και να συμπεριλάβετε βλαστοκύτταρα, πεπτίδια και βιταμίνη C στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, για να αποκτήσετε αυτήν την απίστευτη λάμψη που βλέπουμε σε όλες τις celebrities και ειδικά στη Hailey Bieber. «Δεν είμαι οπαδός της χρήσης υαλουρονικού οξέος σε καθημερινή βάση επειδή μπορεί να «τραβήξει» την ενυδάτωση από το δέρμα.» σημειώνει η ίδια.

Πηγή Grace