Στην προσαγωγή ενός 43χρονου Έλληνα ποινικού ως βασικού υπόπτου για την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό φέρεται να έχει προχωρήσει το βράδυ της Παρασκευής η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σαφείς ενδείξεις για την εμπλοκή του 43χρονου στην εν λόγω εγκληματική ενέργεια φέρεται να έχουν προκύψει από την ανάλυση του κινητού του θύματος, από μαρτυρίες κι άλλες πληροφορίες.

Ο 43χρονος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα στα τέλη της δεκαετιας του 2000 αλλά και για απόδραση από σωφρονιστικό κατάστημα της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές ως ηθικός αυτουργός εξετάζεται ιδιώτης από την Μύκονο που είχε ασχοληθεί με τον κατασκευαστικό τομέα.

Στις επαγγελματικές διαφορές το κίνητρο;

Σύμφωνα με πληροφορίες τα απειλητικά μηνύματα που είχε δεχθεί ο τοπογράφος σχετίζονται με επαγγελματικές διαφορές, με ένα από τα σενάρια που εξετάζει η Ελληνική Αστυνομία να «δίνει» ως κίνητρο για τη δολοφονία κάποιες επαγγελματικές διαφορές που εξελίχθηκαν σε οικονομικές.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έχουν λάβει αρκετές καταθέσεις για την υπόθεση.

Ειδικότερα, έχουν μιλήσει με τις Αρχές εννέα πρόσωπα από την Αθήνα και έξι από τη Μύκονο, ενώ οι αστυνομικοί θα λάβουν καταθέσεις και από άτομα που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα για την κηδεία του 54χρονου τοπογράφου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν καταθέσει είναι ένας εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Μύκονο, μία συμβολαιογράφος και ένας εργολάβος επίσης από τη Μύκονο.