Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ενδοοικογενειακή βία: Νταής χτύπησε βάναυσα την γυναίκα του και της εκσφενδόνισε έπιπλα

Ενδοοικογενειακή βία: Νταής χτύπησε βάναυσα την γυναίκα του και της εκσφενδόνισε έπιπλα

«Άνθρωποι είμαστε, λάθη γίνονται» δήλωσε στο δικαστήριο. Νωρίτερα όχι μόνο χτύπησε την γυναίκα του με μπουνιές και κλωτσιές, αλλά της πέταξε καρέκλα και τραπεζάκι.

Άνδρας που γύρισε σπίτι του στον Βόλο μετά από έξοδο μεθυσμένος, όχι μόνο ξυλοφόρτωσε τη γυναίκα του, με μπουνιές και κλωτσιές, αλλά της εκφενδόνισε και έπιπλα, όπως μια καρέκλα και ένα τραπεζάκι. Σε ακόμα ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Ο 36χρονος κατηγορούμενος ο οποίος διατηρεί ή διατηρούσε σχέση με μία 39χρονη με την οποία έχουν αποκτήσει μαζί κι ένα παιδί, είχε βγει και επέστρεψε…μποξέρ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες πως ξεκίνησε ο ξυλοδαρμός, ωστόσο το κατηγορητήριο τον «καίει». Όμως αυτό είναι ένα από τα δεκάδες περιστατικά που βλέπουμε καθημερινά. Χωρίς να διαφαίνεται φως στην άκρη του τούνελ της βίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 36χρονος χτύπησε άγρια τη σύντροφό του με μπουνιά, κλωτσιές, την έβριζε και την απειλούσε. Δεν δίστασε να της πετάξει μάλιστα ακόμα και έπιπλα του σπιτιού. Ο 36χρονος της εκτόξευσε μια καρέκλα και αργότερα της πέταξε και τραπεζάκι, το οποίο η γυναίκα φέρεται να απέφυγε… Το συμβάν που εκτυλίχθηκε το περασμένο Σάββατο, προσέλκυσε την προσοχή των γειτόνων που κάλεσαν αστυνομία και εν τέλει συνελήφθη ο 36χρονος, ο οποίος είχε κρυφτεί στο σπίτι του αδερφού του στον Αλμυρό.

Άλλη μια μέλλουσα αριθμός

Ο 36χρονος στο δικαστήριο της ζήτησε συγγνώμη και εκείνη δέχτηκε για το καλό του μικρού παιδιού τους να ακολουθηθεί η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης. Δέχτηκε τόσο την συγγνώμη αλλά και την επιστροφή του νταή στο σπίτι. Η εισαγγελέας επέμεινε πως η δικαδικασία «δεν μπορεί να τελειώσει με μια αποδοχή συγγνώμης» και του απαγόρεψε να μείνει στο ίδιο σπίτι μέχρι την Δευτέρα, που θα ολοκληρωθεί η διαμεσολάβηση. Η 39χρονη – χωρίς να πείσει – δήλωσε ότι «πρωτη φορά την χτύπησε τόσο πολύ».

«Είχε πιει, αλλά κατάλαβε το λάθος του», είπε η γυναίκα, η οποία ισχυρίστηκε ότι το παιδί τους αναζητεί τον νταή πατέρα του.

«Πρώτη φορά έγινε αυτό. Δεν θα το ξανακάνω. Ανθρωποι είμαστε, λάθη γίνονται», δήλωσε στο δικαστήριο ο 36χρονος. Με την εισαγγελέα να του συστήνει να συμμορφωθεί γιατί την επόμενη φορά δεν θα πέσει στα μαλακά. Το ζευγάρι ζήτησε να καταφύγει σε ποινική διαμεσολάβηση και το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα, υπό τον όρο να συνεχίσει ο 36χρονος να μένει στον αδερφό του στον Αλμυρό, μέχρι να γίνουν όλες οι συνεδρίες που προβλέπονται για το ζευγάρι.

Περιστατικά όπως αυτό, φτάνουν πολύ σπάνια στα δικαστήρια και στις επιζήσασες ενδοοικογενειακής βίας, οφείλει να παρέχεται οικονομική και ψυχολογική στήριξη από το κράτος, ώστε να μπορούν να αποφασίσουν, χωρίς την σκέψη της επιβίωσης, του φόβου ή της ψυχολογικής πίεσης.

Για να μην μετράμε αριθμούς…

Sports in

Και Βεζένκοφ και… «μπαμ» για τον Ολυμπιακό

Μετά τη «βόμβα» με Βεζένκοφ, στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού βρίσκεται πλέον ο Εβάν Φουρνιέ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024