Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο νομό Πρέβεζας στη Γέφυρα Καλογήρου, κοντά σε χοιροτροφικές μονάδες. Μεγάλη δύναμη πυροσβεστικής σπεύδει προς το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις πυροσβεστικής από όλο το νομό, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων μέσων από το Άκτιο. Πυροσβεστικό ελικόπτερο απογειώθηκε από τα Ιωάννινα για να συνδράμει στην κατάσβεση.

«Δασική πυρκαγιά στη Φιλιππιάδα, Δήμος Ζηρού, Πρέβεζα. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μεγάλη αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή γέφυρα Καλογήρου του Δήμου Ζηρού. Στο συμβάν επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 21 υδροφόρα οχήματα από όλη την Ήπειρο και 2 ομάδες από την ΕΜΟΔΕ. Συνολικά επιχειρούν περίπου 80 πυροσβέστες. Ζητήθηκε συνδρομή και από όμορες περιφέρειες.

Επικεφαλής της πυρκαγιάς είναι ο Υποστράτηγος Μπόκας Χριστόφορος και ο Διοικητής ΠΕΠΥΔ ΗΠΕΙΡΟΥ Τσιώπος Κωνσταντίνος.

«Δασική πυρκαγιά στη Φιλιππιάδα, Δήμος Ζηρού, Πρέβεζα. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα εστάλη εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίηση στους κατοίκους της περιοχής να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο επί της ΕΟ Πρέβεζας – Ιωαννίνων, πλησίον της Γέφυρας Καλογήρου. Η κυκλοφορία μέχρι στιγμής διεξάγεται ομαλά.

Φωτιά στη Φιλιππιάδα: Βίντεο από το σημείο