Καλύτερη είναι η εικόνα από το μέτωπο φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα μεταξύ Κάπης και Μανταμάδου στη Λέσβο. Η πυρκαγιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν σε μικρές περιμετρικές εστίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα εναέρια μέσα έκαναν τη διαφορά και κατόρθωσαν να περιορίσουν το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς. Στη «μάχη» της κατάσβεσης ρίχτηκαν 10 εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις που περιόρισαν τις φλόγες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή μεταξύ Κάπης και Μανταμάδου, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, ενώ δεν απειλήθηκαν σπίτια.

Στην περιοχή παραμένουν 52 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 12ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν εννέα αεροσκάφη και ένα ελικόπετρο.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τους καπνούς της φωτιάς – Δείτε φωτογραφίες

Χάρη στη μεγάλη επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι φλόγες που έκαιγαν κοντά στο μεγάλο δάσος -που ξεκινάει από την Καράβα και φτάνει ως την άλλη πλευρά του νησιού- δεν πρόλαβαν να επεκταθούν, αποτρέποντας έτσι μία μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Ο καπνός φθάνει μέχρι την Καλλονή δημιουργώντας αποπνικτική ατμοσφαιρα. Από τις φλόγες δεν απειλήθηκαν οικισμοί.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής