Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κοπανούλα Ολύμπου στην Πιερία, με τις φλόγες να καίνε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (06/07) και άμεσα υπήρξε κινητοποίηση για την κατάσβεσή της.

Πιο αναλυτικά, για την επιχείρηση κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων και τρία πυροσβεστικά οχήματα, ενώ σηκώθηκε και ένα ελικόπτερο.

Σε δύσβατο σημείο σε μεγάλο υψόμετρο οι φλόγες – Αδύνατη η πρόσβαση επίγειων δυνάμεων

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, γεγονός που καθιστά την πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων αδύνατη, αφού τα οχήματα μπορούν να φτάσουν μόνο μέχρι τα 1.200 μέτρα, αφήνοντας τις υπόλοιπες επιχειρήσεις στις εναέριες δυνάμεις.

Αυτή την ώρα ένα ελικόπτερο βρίσκεται στο σημείο κάνοντας ρίψεις νερού και αναμένονται εκπαιδευμένες επίγειες δυνάμεις (δασοκομάντος) από τη Θεσσαλονίκη.

Από κεραυνό

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από πτώση κεραυνού κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει την εκδήλωσή της σε τόσο μεγάλο υψόμετρο και σε τόσο απομακρυσμένη τοποθεσία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες καίει εδώ και δύο ημέρες, αλλά αναζωπυρώθηκε σήμερα το πρωί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης και αυξάνουν τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης της φωτιάς.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής