Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Ιουλίου, περίπου στις 3:30 μ.μ. σε αυλή στάβλου που χρησιμοποιούνταν ως Ορνιθώνας, στο Βιομηχανικό Πάρκο του Άργους Ορεστικού στην Καστοριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ξερών χόρτων που υπήρχαν στην αυλή, με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες και ο στάβλος με τις κότες, που υπάρχει στο οικόπεδο.

Άμεση αντιμετώπιση

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 3 Πυροσβεστικά οχήματα των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Καστοριάς και Άργους Ορεστικού με 10 Πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά πριν επεκταθεί και στα γύρω οικόπεδα.

Σε δασική έκταση

Νωρίτερα στην είχε εκδηλωθεί στην Καστοριά και άλλη φωτιά σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Μελάνθιο και Νεστόριο.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα Πυροσβεστικά κλιμάκια από Καστοριά, Νεστόριο και Άργος Ορεστικό με 6 οχήματα με 13 Πυροσβέστες. Η φωτιά που έγινε αντιληπτή από περαστικούς, φαίνεται να κινείται γρήγορα λόγω των ξέρω χόρτων, αλλά οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να την περιορίσουν και μέχρι στιγμής τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά.

Ειδικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και περιπολικά της Αστυνομίας, αναζητούν ένα άσπρο όχημα (τύπου van μετακομίσεων) αυτήν την ώρα στην περιοχή, διότι νωρίτερα κινούνταν ύποπτα στο σημείο.

Περισσότερα σε λίγο