Από θαύμα γλίτωσε μια γυναίκα στην Πιερία που δέχθηκε δάγκωμα δηλητηριώδους φιδιού και συγκεκριμένα, οχιάς.

Όλα συνέβησαν ενώ η γυναίκα βρισκόταν με την δίχρονη εγγονή της σε εξοχική κατοικία στην περιοχή Σκοτίνας, με το φίδι να καταφέρνει να τρυπώσει στην κρεβατοκάμαρα από την πόρτα που είχε αφήσει ανοιχτή. Πιο συγκκριμένα, η οχία φέρεται να εισήλθε στο εσωτερικό του σπιτιού και να κρύφτηκε κάτω από το κρεβατάκι της εγγονής της!

Το δηλητηριώδες φίδι δάγκωσε την γιαγιά του βρέφους, η οποία μεταφέρθηκε με φρικτούς πόνους και πρήξιμο στο νοσοκομείο της Κατερίνης – Από τύχη γλίτωσε το παιδί

Η γυναίκα έγκαιρα εντόπισε το φίδι -προτού γινόταν το κακό και δάγκωνε το βρέφος- και προσπάθησε να το σκοτώσει ρίχνοντας πάνω του πρώτα μια ζακέτα. Αυτό όμως έβγαλε το κεφάλι του από το ρούχο και την δάγκωσε στο δάχτυλο του χεριού.

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο

Η γιαγιά του παιδιού, με φρικτούς πόνους και πρησμένη στο μισό της σώμα, μεταφέρθηκε και νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο της Κατερίνης σε κρίσιμη κατάσταση.

Εκεί της χορηγήθηκε η κατάλληλη αγωγή και γλίτωσε τη ζωή της. Οι γιατροί του νοσοκομείου της είπαν ότι αν το δηλητηριώδες φίδι δάγκωνε την εγγονή της δεν θα είχε πολλές ελπίδες να ζήσει.

Τι πρέπει να κάνετε, αν συμβεί και σε εσάς

Οι κάτοικοι που έχουν σπίτια στην εξοχή συστήνεται να προσέχουν ιδιαίτερα με τα ερπετά και να μην αφήνουν ανοιχτές τις πόρτες ή άλλα περάσματα προς το σπίτι προς αποφυγή αντίστοιχων περιστατικών. Σε περίπτωση που κάποιος δεχθεί δάγκωμα φιδιού θα πρέπει να σπεύσει το ταχύτερο στο πλησιέστερο Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας.