Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου το πρωί της Τρίτης στο Ψυχικό έξω από τα γραφεία της εταιρείας του.

Από χθες το βράδυ η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή ενός 44χρονου ο οποίος εξετάζεται ως βασικός ύποπτος της δολοφονικής επίθεσης.

Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του μετά την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού που συγκεντρώθηκε από κάμερες ασφαλείας. Συνθέτοντας το πάζλ από περίπου 80 βίντεο οι έμπειροι αξιωματικοί κατάφεραν να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησε ο δράστης με το άσπρο κράνος και το μαύρο σκούτερ μετά τη δολοφονία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ μετά τη δολοφονική επίθεση στο Ψυχικό, ο δράστης φέρεται να πήγε στην περιοχή του Ζωγράφου. Εκεί έβαλε το σκούτερ σε πάρκινγκ πολυκατοικίας και άλλαξε μηχανή ενώ στη συνέχεια πήγε στο διαμέρισμα της συντρόφου του.

Τα δύο δίκυκλα

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι αστυνομικοί εντόπισαν και το σκούτερ της δολοφονίας αλλά και την μηχανή του υπόπτου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, έγινε και έρευνα στο σπίτι του 44χρονου, αλλά και της συντρόφους του, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα ρούχα, τα υποδήματα και το κράνος που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας στο Ψυχικό.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί τόσο τα κινητά τηλέφωνα των δύο προσαχθέντων, αλλά και οι ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στο σπίτι του υπόπτου, προκειμένου να δουν αν είχε επαφές με πρόσωπα από τη Μύκονο η έγκλειστα στις φυλακές.

Εκτός από τον 44χρονο έγινε προσαγωγή και της συντρόφου του χωρίς για την ώρα να έχει προκύψει κάποιο στοιχείο εις βάρος της ότι εμπλέκεται στην υπόθεση.

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή

Πάντως μέχρι στιγμής 0 44χρονο που χαρακτηρίζεται ως σκληρός ποινικός από στελέχη της Αστυνομίας, αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής προσπαθούν να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται προκειμένου να μπορέσουν οι εισαγγελικές αρχές να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, καθώς έχει παρέλθει το χρονικό όριο για το αυτόφωρο.

Επιπλέον συνεχίζεται η διαδικασία των καταθέσεων με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση να έχουν μιλήσει με πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος αλλά και με συνεργάτες του τόσο στην Αθήνα όσο και στη Μύκονο, όπου είχε αναπτύξει μεγάλη επαγγελματική δραστηριότητα.