Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ψυχικό: Το παρελθόν του «σκληρού ποινικού» που προσήχθη ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του τοπογράφου

Ψυχικό: Το παρελθόν του «σκληρού ποινικού» που προσήχθη ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του τοπογράφου

Το όνομά του περιλαμβάνεται σε λίστα με άτομα της νύχτας, ενώ φέρεται να είχε ρόλο και στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2009 - Θα «μιλήσουν» το σκούτερ και τα κινητά

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την προσαγωγή βασικού υπόπτου για την τέλεση του εγκλήματος την περασμένη Τρίτη (02/07).

Η νύχτα και η απαγωγή γνωστού εφοπλιστή

Η προσαγωγή έγινε το βράδυ της Παρασκευής (05/07) έπειτα από την ανάλυση του κινητού τηλεφώνου του 54χρονου θύματος και αφορά σε ένα άτομο ελληνικής καταγωγής που έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές κατά το παρελθόν. Κατά πληροφορίες, το όνομά του περιλαμβάνεται σε λίστα με άτομα της νύχτας, ενώ φέρεται να είχε ρόλο και στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου στις 12 Ιανουαρίου του 2009.

Ο εν λόγω άνδρας προσήχθη σε περιοχή της Αθήνας ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου -μαζί και η σύντροφός του σε βάρος της οποίας δεν έχει προκύψει κάτι, καθώς και ένα τρίτο άτομο- και αναμένεται η απόφαση για το αν θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Η προσαγωγή έγινε στο πλαίσιο πληροφοριών που είχαν οι Αρχές ότι ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό.

Εν αναμονή του εντάλματος σύλληψης – «Σκληρό ποινικό» τον χαρακτηρίζουν στελέχη της Αστυνομίας

Η απόφαση για το ένταλμα σύλληψης θα κριθεί τόσο από τις καταθέσεις μαρτύρων όσο και από την εξέταση του σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη διάπραξη του εγκλήματος, το οποίο εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) για γενετικό υλικό και αποτυπώματα του δράστη που θα δείξουν εάν ταιριάζουν με εκείνα του προσαχθέντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στο διαμέρισμα του ζευγαριού έχει γίνει έρευνα, έχουν κατασχεθεί κάποια προσωπικά αντικείμενα, αλλά δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής χρήματα. Παράλληλα, μία δεύτερη έρευνα γίνεται από τους αστυνομικούς στα εγκληματολογικά εργαστήρια, εκεί όπου εστάλη το κινητό και το laptop του 54χρονου τοπογράφου και θύματος. Θεωρείται βέβαιο πως θα εντοπιστούν ευρήματα που σχετίζονται με την δολοφονία του τοπογράφου.

Το σκούτερ, τα βίντεο και οι καταθέσεις

Η προσαγωγή του υπόπτου έγινε με βάση αρχικά τον σωματότυπό του και από λοιπά ευρήματα που προέκυψαν από την διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει βίντεο που εμφανίζει τον δολοφόνο να φτάνει σε πολυκατοικία όπου είχε παρκάρει ένα παρεμφερές μηχανάκι με αυτό που χρησιμοποίησε στη δολοφονία. Εγκατέλειψε το σκούτερ και εν συνεχεία, επιβιβάστηκε στο δεύτερο μηχανάκι με το οποίο και διέφυγε.

Πάντως μέχρι στιγμής ο σκληρός ποινικός, όπως τον χαρακτηρίζουν στελέχη της Αστυνομίας, αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής προσπαθούν να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται προκειμένου να μπορέσουν οι εισαγγελικές αρχές να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, καθώς έχει παρέλθει το χρονικό όριο για το αυτόφωρο.

Στο μεταξύ, για τους υπόλοιπους προσαχθέντες εξετάζεται το κατά πόσο συμμετείχαν στη δολοφονία παρέχοντας υποστήριξη στον δράστη.

Επιπλέον, συνεχίζεται η διαδικασία των καταθέσεων με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση να έχουν μιλήσει με πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος αλλά και με συνεργάτες του τόσο στην Αθήνα όσο και στη Μύκονο, όπου είχε αναπτύξει μεγάλη επαγγελματική δραστηριότητα.

Sports in

Βραβεύτηκε στην Ισπανία ο Μεντιλίμπαρ (vid)

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τιμήθηκε για την κατάκτηση του Europa Conference League με τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024