Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ψυχικό: Προσήχθη ημεδαπός για τη δολοφονία του τοπογράφου - Είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν

Ψυχικό: Προσήχθη ημεδαπός για τη δολοφονία του τοπογράφου – Είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν

Ο προσαχθείς για τη δολοφονία στο Ψυχικό έχει απασχολήσει στο παρελθόν για υπόθεση απαγωγής - «Η ΕΛ.ΑΣ. είναι σχεδόν σίγουρη ότι το άτομο που έχει προσαχθεί είναι μπλεγμένο με αυτή την υπόθεση»

Στην προσαγωγή ενός ημεδαπού υπηκόου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό του δράση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προσαχθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για υπόθεση απαγωγής.

Το εν λόγω άτομο εξετάζεται αν έχει σχέση με την δολοφονία του 54χρονου και καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο, το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με τις εισαγγελικές Αρχές, έτσι ώστε εφόσον βρεθούν επιβαρυντικά στοιχεία για ενδεχόμενη ανάμειξη του στην υπόθεση, να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

«Η ΕΛ.ΑΣ. είναι σχεδόν σίγουρη ότι το άτομο που έχει προσαχθεί είναι μπλεγμένο με αυτή την υπόθεση»

Όσον αφορά στο κινητό του θύματος, σε μια πρώτη έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί, έχουν βρεθεί απειλητικά μηνύματα από δύο διαφορετικά άτομα, που του είχαν στείλει το τελευταίο διάστημα και εξετάζεται ένα αυτά τα απειλητικά μηνύματα έχουν σχέση με την υπόθεση δολοφονίας.

Ο 54χρονος ήταν έντονα δραστηριοποιημένος στη Μύκονο, έκανε τοπογραφικά σχέδια για πολύ μεγάλα έργα στην περιοχή και οι Αρχές φαίνεται πως εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας να δραστηριοποιείτο στο νησί των ανέμων.

«Κάποιος που θέλει να δολοφονήσει σίγουρα δεν αφήνει στοιχεία πιο πριν. Νομίζω πως οι Αρχές «εύκολα» θα φτάσουν στην ανακάλυψη του φυσικού αυτουργού, δεν είμαι όμως βέβαιος ότι θα φτάσουν στην ανακάλυψη του ηθικού αυτουργού. Προφανώς θα υπάρχει άρνηση από τον φυσικό αυτουργό αν δεν υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία, και όταν δεν υπάρχουν στοιχεία είναι δύσκολο να ανακαλυφθεί εάν υπάρχει η ηθική αυτουργία που να καθορίζει τον τρόπο και τα μέσα της εκτέλεσης», υπογράμμισε στο MEGA ο ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας.

Μπαλάσκας: Άρχισε να «μιλάει» το κινητό, δίνει πολλά στοιχεία

«Αυτό που μπορούμε να πούμε πέρα από τας στοιχεία που έχει στείλει το κλιμάκιο από την Μύκονο, από τις μαρτυρίες των Μυκονιατών και τα στοιχεία που έχουν αναφέρει, αλλά και τα στοιχεία από την πολεοδομία σε νησί πλησίον της Μυκόνου, άρχισε και «μιλάει» το κινητό. Δίνει πολλά στοιχεία, δίνει στοιχεία για άτομα αλβανικής καταγωγής, για αντιδικίες, για απειλές. Ήρθε και ένα άτομο στη Μύκονο το οποίο είχε εκφράσει ανοιχτά απειλές για την ζωή του θύματος, και αυτό λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν’», είπε, μιλώντας στο MEGA ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Η ΕΛ.ΑΣ. είναι σχεδόν σίγουρη ότι το άτομο που έχει προσαχθεί είναι μπλεγμένο με αυτή την υπόθεση. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ο ρόλος του όμως ακόμα. όλα τα στοιχεία είναι επιβαρυντικά γι΄ αυτόν», επισήμανε ο κ. Μπαλάσκας.

Μαρακάκης: Όποιος δραστηριοποιείται στη Μύκονο με την οικοδομή είναι δεδομένο ότι είναι στοχοποιημένος

«Την τελευταία 5ετία ο οικοδομικός οργασμός στη Μύκονο έχει απασχολήσει πολλές φορές. Δεν έχει φωτίσει ζητήματα βαριάς εγκληματικότητας στο νησί. Σε ό,τι αφορά στην πολεοδομία, το νησί δεν είχε πολεοδόμο για κάποια χρόνια. είχαν μπει ελεγκτικοί μηχανισμοί σε ό,τι αφορούσε στις άδειες και είχαν μείνει ανενεργές οι υπηρεσίες, ή δυστυχώς λειτουργούσαν στο παρασκήνιο για τουλάχιστον 25 μήνες. Το νησί μας έχει απασχολήσει για την βαριά εγκληματικότητα την τελευταία 5ετία, με δολοφονίες που έχουν σχέση με συμφέροντα στο νησί. Είναι λογικό επιστήμονες όπως το θύμα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της οικοδομής, επαγγελματικά να βρίσκονται στις παρυφές του εγκλήματος. Η αστυνομία για να φτάσει σε απαντήσεις, ακολουθεί το χρήμα, το συμφέρον για να δει τι βρίσκεται πίσω. Δεν χωράει άλλο κόσμο το νησί», τόνισε από την πλευρά του στο MEGA ο κ. Μαρακάκης.

Τέλος, πρόσθεσε πως «είναι φοβερό το όποιος δραστηριοποιείται στη Μύκονο αναφορικά με την οικοδομή είναι δεδομένο ότι είναι στοχοποιημένος. Πολλοί αστυνομικοί δεν αισθάνονται ασφάλεια που βρίσκονται στη Μύκονο».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Sports in

Στην ΑΕΚ ο Περέιρα – Υπογράφει έως το 2026

Παίκτης της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Ρομπέρτο Περέιρα καθώς η Ένωση έφτασε σε οριστική συμφωνία με τον 33χρονο μεσοεπιθετικό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024