Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, καθώς το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στην εκτέλεση βρίσκεται στα χέρια των διωκτικών Αρχών.

Το μαύρο μηχανάκι με το οποίο ο δράστης παρακολουθούσε τον 54χρονο προτού τον εκτελέσει βρίσκεται στα εγκληματολογικά

Το μαύρο μηχανάκι το οποίο ο εκτελεστής χρησιμοποίησε για την παρακολούθηση του θύματος αλλά και την τέλεση της δολοφονίας έχει σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) και γίνεται φύλλο και φτερό με σκοπό να εντοπίσουν γενετικό υλικό αλλά και αποτυπώματα προκειμένου να «δέσουν» τον δράστη.

Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σήμερα στην προσαγωγή ενός ημεδαπού υπηκόου που έχει απασχολήσει στο παρελθόν για υπόθεση απαγωγής και συγκεκριμένα τους εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ο δράστης, εάν και είχε καταδικαστεί να εκτίσει ποινή άνω των 20 ετών, είχε αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση ευεργετικών διατάξεων της νομοθεσίας.

Εξετάζεται αν έχει σχέση με την δολοφονία του 54χρονου έτσι ώστε εφόσον βρεθούν επιβαρυντικά στοιχεία για ενδεχόμενη ανάμειξη του στην υπόθεση, να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης καθώς έχει παρέλθει το Αυτόφωρο.

Τα απειλητικά μηνύματα στο κινητό

Από τον πρώτο έλεγχο που έγινε στο κινητό τηλέφωνο του 54χρονου, εντοπίστηκαν απειλητικά μηνύματα προς το πρόσωπό του από δύο διαφορετικά άτομα το τελευταίο διάστημα και εξετάζεται ένα αυτά έχουν σχέση με την υπόθεση δολοφονίας.

Για τα πρώτα ευρήματα έχουν ενημερωθεί προφορικά τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συγκεκριμένα μηνύματα που είχε δεχθεί ο τοπογράφος σχετίζονται με επαγγελματικές διαφορές και αναμένεται να εξεταστούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα που τα έστειλαν χωρίς να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο που τα εμπλέκει στη δολοφονία.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. είναι το κίνητρο της δολοφονίας να πηγάζει από επαγγελματικές διαφορές που εξελίχθηκαν σε οικονομικές και οι δράστες της δολοφονίας, ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί, να ταυτίζονται.