Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o

Ανακάλυψε νερό δισεκατομμυρίων ετών, το ήπιε και αποκάλυψε τη γεύση του

Το αρχαίο νερό ανακαλύφθηκε χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της Γης, απομονωμένο από τον έξω κόσμο για χιλιετίες

Αν και οι περισσότεροι από εμάς θα αηδιάζαμε στη σκέψη, εκτός εάν ήμασταν απελπισμένοι για νερό, δεν ισχύει το ίδιο για τα άτομα που συμμετείχαν σε μια απίστευτη ανακάλυψη.

Το 2013, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο ανακάλυψαν νερό χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της Γης, το οποίο είχε μείνει απομονωμένο από τον έξω κόσμο για χιλιετίες στο Timmins, στο Οντάριο του Καναδά.

Οι περισσότεροι θα συμφωνούσαμε πως πιθανώς το υγρό δεν είναι πόσιμο, καθώς είναι ηλικίας μεταξύ 1,5 και 2,6 δισεκατομμυρίων ετών.

Αλλά προφανώς η καθηγήτρια Barbara Sherwood Lollar δεν είναι… οι περισσότεροι άνθρωποι.

«Απαίσιο»

Ως επικεφαλής της έρευνας, η Lollar δοκίμασε το νερό αλλά και τον εαυτό της και κρίνοντας από την αντίδρασή της, πρέπει να είχε πολύ άσχημη γεύση.

Προς έκπληξη κανενός, το αρχαίο νερό ήταν προφανώς «απαίσιο».

«Είναι πιο παχύρρευστο από το νερό της βρύσης»

Barbara Sherwood Lollar

Κάτω δεξιά η Barbara Sherwood Lollar

Περιγράφοντας τη γεύση του υγρού στους LA Times, η επιστήμονας είπε ότι το πρώτο πράγμα που της ήρθε στο μυαλό ήταν κάτι που κανείς δεν θέλει από ένα ποτό: η αλμύρα.

«Λόγω των χημικών αντιδράσεων μεταξύ του νερού και του βράχου, είναι εξαιρετικά αλμυρό», είπε.

«Πρέπει να παραδεχτώ ότι το έχω δοκιμάσει κατά καιρούς»

«Είναι πιο παχύρρευστο από το νερό της βρύσης. Έχει τη σύσταση ενός πολύ ελαφριού σιροπιού σφενδάμου. Δεν έχει χρώμα όταν βγαίνει έξω, αλλά μόλις έρθει σε επαφή με το οξυγόνο αποκτά ένα πορτοκαλί χρώμα, επειδή αρχίζουν να σχηματίζονται τα μέταλλα σε αυτό – ειδικά ο σίδηρος», εξήγησε η ίδια.

Η Lollar πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «σίγουρα δεν θα θέλατε» να το πιείτε, αλλά παρόλα αυτά, προφανώς το δοκίμασε περισσότερες από μία φορές, λέγοντας: «Πρέπει να παραδεχτώ ότι το έχω δοκιμάσει κατά καιρούς».

Αλλά πριν την κρίνετε, είχε τους λόγους της, όπως εξήγησε: «Μας ενδιαφέρουν τα αλμυρά νερά επειδή είναι τα παλαιότερα, και η δοκιμή είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να βρούμε ποια είναι αυτά».

Κι άλλη ανακάλυψη

Η Lollar δεν ήξερε ότι θα περνούσαν μόλις τρία χρόνια πριν οι επιστήμονες ανακαλύψουν στην ίδια περιοχή ένα νερό που πίστευαν ότι ήταν ακόμη παλαιότερο, το οποίο θεωρούνταν τουλάχιστον 500 εκατομμύρια χρόνια αρχαιότερο από το προηγούμενο εύρημα.

Δεν είναι γνωστό πώς ήταν η γεύση αυτού του νερού, αλλά δεδομένου του πόσο κακό ήταν το πρώτο, υποθέτουμε ότι δεν ήταν καλό.

Sports in

Άρης: Απαντάει μέσα στις επόμενες ώρες ο Φαμπιάνο

Μέχρι αύριο (7/7) θα υπάρχει οριστική εξέλιξη σε ότι αφορά την ανανέωση ή όχι της συνεργασίας του με τους κιτρινόμαυρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024