Ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης Τιμοφέι Κουλιάμπιν ξανασυστήθηκε στο θεατρόφιλο κοινό το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου 2024 με την έναρξη των φετινών Επιδαυρίων.

Σε παγκόσμια πρεμιέρα η Ιφιγένεια η εν Αυλίδι του Ευριπίδη, η πολυαναμενόμενη παραγωγή, ένωσε δημιουργικά έναν ξένο σκηνοθέτη με την ελληνική σκηνή και δυνάμωσε ακόμη περισσότερο τον διεθνή χαρακτήρα του Φεστιβάλ και το πνεύμα της εξωστρέφειας που επιδιώκεται τα τελευταία χρόνια.

Μαρία Ναυπλιώτου, Ανθή Ευστρατιάδου

H Ιφιγένεια εν Αυλίδι ένα από τα πιο σύνθετα και ταυτόχρονα συναρπαστικά κείμενα της αρχαίας δραματουργίας μεταφέρθηκε στο σήμερα με το ερώτημα πότε θα γίνει ο πόλεμος και όχι αν θα γίνει.

Ποιοι βρέθηκαν στην παγκόσμια πρεμιέρα

Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν την παράσταση ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης.

Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνόδευσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα.

Στέφανος Κασσελάκης

Στάθης Λιβαθεινός

Επίσης η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κατερίνα Ευαγγελάτου, η Κατερίνα Ευαγγελάτου, η Εύα Νάθενα, ο Διονύσης Φωτόπουλος, ο Στάθης Λιβαθινός κ.α.

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Εύα Νάθενα

΄Κατερίνα Ευαγγελ’ατου

Θερμό χειροκρότημα του κοινού

Το πολυπληθές κοινό, που γέμισε το αργολικό θέατρο υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και τεράστια συγκίνηση το δυνατό επιτελείο ηθοποιών και συντελεστών.

Στο ρόλο του Αγαμέμνονα ο Νίκος Ψαρράς , της Κλυταιμνήστρας η Μαρία Ναυπλιώτου, της Ιφιγένειας η Ανθή Ευστρατιάδου, του Αχιλλέα ο Θάνος Τοκάκης και του Μενελάου ο Δημήτρης Παπαγιάννης.