Αν θέλετε να αποφύγετε διακοπές με πλοίο, η Ελλάδα προσφέρεται για εξορμήσεις με αυτοκίνητο. Ταξιδεύοντας απολαμβάνεις την ελευθερία να εξερευνήσεις υπέροχους προορισμούς και να ανακαλύψεις την ποικιλία της ελληνικής φύσης και πολιτισμού.

Σύβοτα Θεσπρωτία
Απόσταση: 400 χιλιόμετρα

Τα μαγευτικά Σύβοτα βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νομού Θεσπρωτίας και απέχουν μόλις 12 χλμ από την Ηγουμενίτσα. Ένας παραθαλάσσιος οικισμός χτισμένος σ’ ένα κλειστό θαλάσσιο κόλπο που γύρω του έχουν σχηματιστεί μικρά νησάκια όπως ο Άγιος Νικόλαος και το Μαύρο Όρος.

Από την πρώτη στιγμή που θα αντικρύσετε το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο θα σας μείνει αξέχαστο.

Απίστευτες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, άμμο και ζεστά νερά. Στα Σύβοτα μπορείτε να κολυμπήσετε και να απολαύσετε στιγμές ηρεμίας σε πολλές παραλίες όπως Γαλλικός, ΔΕΗ, Ζέρη, Μπέλλα Βάρκα στο νησάκι Μουρτεμένο, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μέγα Τράφο, Πισίνα στο νησάκι του Αγίου Νικολάου και Αγία Παρασκευή.

Χιλιαδού στη Βόρεια Εύβοια

Βόρεια Εύβοια
Απόσταση: 180 χιλιόμετρα

Το βόρειο κομμάτι της φημίζεται για τα γραφικά χωριά. Η «νησιωτική» Λίμνη, οι ειδυλλιακές Ροβιές είναι δύο από αυτά. Μερικές από τις καλύτερες παραλίες του νησιού είναι οι: Χρόνια, Ροβιές, Ήλια, Αγία Άννα, Λιχάδα, Γιάλτρα, Γρεγολίμανο, Άγιος Γεώργιος. Για χαλαρές βόλτες ενδείκνυται και η πανέμορφη Λίμνη Ευβοίας.

Αν ταξιδέψετε μέχρι εκεί μην παραλείψετε να πάτε στην παραλία Χιλιαδού. Βρίσκεται στην πλευρά της Εύβοιας που βλέπει προς το Αιγαίο. Έχει βόρειο προσανατολισμό, οπότε συχνά είναι εκτεθειμένη στους δυνατούς ανέμους. Μια απλωτή παραλία με άμμο και βότσαλα κάθε μεγέθους που συνδέεται με τους πρόποδες του βουνού Δίρφη.

Διάφορα βράχια είναι σπαρμένα μέσα και έξω από τη θάλασσα, χωρίζοντας την ακτή σε μικρότερες παραλίες. Αν είστε λάτρεις του camping, μπορείτε να κατασκηνώσετε.

Πήλιο

Πήλιο
Απόσταση: 300 χιλιόμετρα

Βρίσκεται στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, εύκολα προσβάσιμο από οποιαδήποτε γωνιά της χώρας. Συνδυάζει την δροσιά του βουνού με τις αιγαιοπελαγίτικες παραλίες.

Ξακουστά χωριά όπως η Τσαγκαράδα, η Βυζίτσα και οι Μηλιές είναι γραφικά και προτιμώνται για βόλτες στην ειδυλλιακή φύση. Αν είστε από όσους προτιμούν κάτι πιο καλοκαιρινό, θα πάτε προς την εξωτική Νταμούχαρη, την εναλλακτική Κάτω Γατζέα, που προτιμούν ιδιαίτερα οι φίλοι του camping, το ψαροχώρι Χόρτο ή τον κοσμπολίτικο Άγιο Ιωάννη με τα παραδοσιακά σπιτάκια, τις πανέμορφες παραλίες και μια από τις πιο φαντασμαγορικές ανατολές ηλίου που έχετε δει.

Κρυονέρι στην Αρκαδία

Αρκαδία
Απόσταση: 165 χιλιόμετρα

Η ορεινή της ομορφιά θα σας αποζημιώσει πλήρως μέσα από τα δεκάδες της χωριά. Αλλά και ένα παραλιακό της κομμάτι θα σας ενθουσιάσει και θα σας κάνει να απολαύσετε υπέροχες βουτιές.

Βίλες, Ξηροπήγαδο, Παλιόχανο, Ατσίγγανος, Άστρος, Κρυονέρι, Τσέρφου, Άμμος του Μουλά, Ζαρίτσι, Τηγάνι, Τυρός, Λάκκος, Πλάκα, Πουλήθρα. Αλλά μην παραλείψετε να πάτε στην παραλία Φωκιανού. Πρόκειται για έναν τέλειο, ημικυκλικό κολπίσκο που κλείνει στις δύο άκρες του τις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα.

Αρκετά απομακρυσμένη, η πρόσβαση γίνεται μέσα από στενούς ορεινούς δρόμους, όμως αξίζει. Ειναι τόσο ωραία που είναι προορισμός από μόνη της.

5 προτάσεις για ειδυλλιακές διακοπές χωρίς πλοίο, αλλά με το αυτοκίνητο.

Αλύπα

Μάνη
Απόσταση: 300 χιλιόμετρα

Κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές χιλιομέτρων, λευκά βότσαλα, ασύγκριτη φυσική ομορφιά. Μην παραλείψετε να πάτε στην παραλία Αγία Βαρβάρα, τα Κουφονήσια της Μάνης. Θα την βρείτε στον δρόμο για τον Κότρωνα και αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Λακωνικής Μάνης. Έχει ψιλή, χρυσαφένια άμμο, κρυστάλλινα νερά, φουντωτές πικροδάφνες.

Επίσης , η Αλύπα, στην κάτω Μάνη. Έχει βότσαλο και πεντακάθαρα, διάφανα νερά, ενώ γύρω από τον κολπίσκο υπάρχουν πετρόκτιστα πυργάκια τα οποία δημιουργούν ειδυλλιακή ατμόσφαιρα για μπάνιο.

Το Πόρτο Κάγιο, ακόμα ένα γραφικό φυσικό λιμανάκι με βότσαλο και κρυστάλλινα νερά. Η παραλία είναι μέχρι ένα σημείο οργανωμένη, ενώ ακριβώς από πάνω θα βρείτε αρκετά ταβερνάκια με ντόπια κουζίνα.